• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

Tàrraco a Taula

© Tarragona Turisme
© Tarragona Turisme
© Tarragona Turisme
© Tarragona Turisme
© Tarragona Turisme
© Tarragona Turisme
© Tarragona Turisme
© Tarragona Turisme
 © Abelardo Castellet
 © Abelardo Castellet
 © Abelardo Castellet
 © Abelardo Castellet
 © Abelardo Castellet
 © Abelardo Castellet
 © Abelardo Castellet
 © Abelardo Castellet
 © Abelardo Castellet
 © Abelardo Castellet
 © Abelardo Castellet
 © Abelardo Castellet
 © Abelardo Castellet
 © Abelardo Castellet
 © Abelardo Castellet
 © Abelardo Castellet
 © Abelardo Castellet

Una visió actual de la cuina de l’antiga Mediterrània

L’associació de restauradors Tàrraco a Taula, creada l’any 1997, organitza Tàrraco a Taula, que té com a objectiu oferir una visió actual de la cuina de l’antiga Roma.

Durant els dies de Tàrraco Viva, el festival romà de Tarragona, les cuines de bona part dels restaurants de la ciutat es transformen per reviure els sabors i les aromes pròpies de la cultura romana.

Els restauradors i col·laboradors de Tàrraco a Taula trien amb molta cura les matèries primes escollides. La proximitat és la clau de tot, cuina km 0 amb productes de temporada. Darrere de cada menú degustació i, de cada plat, doncs, s’hi amaguen moltes hores d’estudi per part d’uns restauradors que viuen amb autèntica passió la reconstrucció de la cuina de l’antiga Roma. 

Novetats 2024

Nom / tipus d'activitat Dia / hora / idioma / lloc

Accés

CAVE GARUM. Producció, consum i usos del gàrum en la gastronomia romana (xerrada amb degustació) 25/05 · 11.30 h · es 
Jardins del Camp de Mart
3 €
IN VINO VERITAS. Vitivinicultura i tècniques de producció de vi en època romana (xerrada amb degustació) 25/05 · 16.00 h · es
26/05 · 11.30 h · es 
Jardins del Camp de Mart
3 €
PANIS, VINUM, OLEUM? Una visió sobre la tríada mediterrània en el món antic (xerrada amb degustació) 25/05 · 10.00 h · ca 
25/05 · 18.30 h · es
26/05 · 10.00 h · ca 
Jardins del Camp de Mart
3 €

Tàrraco Viva

REVIU UN BANQUET DE L'ANTIGA MEDITERRÀNIA AMB "CONVIVIUM"

Arriba una nova edició del Convivium, el sopar de Tàrraco a Taula 

Convivium és un espectacle gastronòmic per redescobrir els orígens de la cuina de l'antiga mediterrània que té lloc en un entorn privilegiat: l’Amfiteatre romà de Tàrraco.

  • Lloc, dia i hora: a la terrassa superior de l’Amfiteatre i els seus jardins, el dijous 16 de maig de 2024, a les 20.30 h.
  • Idioma: català
  • Capacitat: més d’un centenar de comensals
  • Format: a peu dret
  • Accés: els comensals accediran a l’espai pel Parc de les Granotes i un grup de dinamització amb motius romans els donarà la benvinguda.

Cinc restaurants, una pastisseria, un forn i cinc bodegues tarragonines ofereixen un menú degustació per explorar els orígens de la cuina de l’antiga Mediterrània: El Terrat: by Quach, Seasons, El Llagut, Twins, la Pastisseria Velvet MGL, Forn de Nulles, Pallarades Celler, Mas Vicenç Celler, Vinyes de l’Alba, Vinyes del Tiet Pere Celler i Adernats Celler.

Els comensals coneixeran com menjaven els romans, quina era la seva manera de cuinar, quins protocols establerts seguien i quines diferències hi havia entre els àpats de les diferents classes socials. Les propostes dels restaurants reinterpretaran, amb tècniques actuals i ancestrals, els sabors, les textures i les aromes de l’època, sempre amb l’objectiu de ser fidels pel que fa a ingredients i elaboracions.

Informació i compra

ASSABORIM TÀRRACO A TAULA! UNA VISIÓ ACTUAL DE LA CUINA DE L’ANTIGA ROMA

Durant aquest recorregut visual sobre la gastronomia del Mare Nostrum ens acompanyarà el catedràtic d’arqueologia clàssica Joaquín Ruiz de Arbulo i 4 restauradors que coneixen en profunditat com cuinaven i menjaven els habitants de l’antiga Tàrraco: l’Ana Ruiz de l'AQ, el Santos Masegosa d'El Cortijo, el Ramon Martí d'El Llagut i el Xavi Fernández del Seasons.

També us pot interessar...

randomness