• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

Tarragona i el Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya

© Rafael López-Monné / Tarragona turisme
© GCPHE
© GCPHE
© GCPHE
© GCPHE
© GCPHE
© GCPHE
© GCPHE
© GCPHE
© GCPHE
© GCPHE
© GCPHE
© GCPHE
© GCPHE
© GCPHE

Des de la creació del Grup l'any 1993, integrat inicialment per les ciutats d'Àvila, Càceres, Salamanca, Santiago de Compostel·la, Segòvia i Toledo, s'hi han anat incorporant la resta de ciutats reconegudes Patrimoni de la Humanitat per la Unesco: Alcalá de Henares (2000), Baeza (2014), Còrdova (1996), Conca (1998), Eivissa (2002), Mèrida (2006), San Cristóbal de la Laguna (2002), Tarragona (2006) i Úbeda (2014 ), fins a completar el grup de 15 ciutats. Un reconeixement que situa Espanya, amb 46 béns inscrits a la Llista de Patrimoni Mundial, com el tercer país del món amb major nombre d'inscripcions, només per darrere d'Itàlia i la Xina.

L'objectiu del grup és actuar de forma conjunta en la defensa i la promoció cultural i turística del patrimoni de les 15 ciutats que el formen.

Gaudiu del capítol de la sèrie en 4K “Ciudades Españolas Patrimonio de la Humanidad” dedicat a la ciutat

Veureu ubicacions tan emblemàtiques com la Catedral, el Serrallo o l’Aqüeducte de les Ferreres, així com moments de les festes de Sant Magí i Santa Tecla. Una producció conjunta de RTVE i el Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat realitzada en 4K (ultra alta definició).

Visita Tarragona

Descobreix la història i la riquesa cultural d'aquesta Ciutat Patrimoni de la Humanitat. Tot el contingut dels diferents recorreguts està disponible en text, àudio i llengua de signes.

Selecciona un recorregut temàtic per visualitzar els continguts!

© Manel R. Granell
© Tarragona Turisme
© Alberich Fotògrafs
© Manel Antolí (RV Edipress)
© Hort de la Sínia

Vídeo de la campanya promocional com a destinacions segures i properes

Vídeo de promoció turística per al mercat nacional

LA NIT DEL PATRIMONI (17 de setembre)

Les 15 ciutats inscrites a la Llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO celebren de forma simultània la gran festa de la cultura, que inclou el Festival de Dansa Escena Patrimoni, l'obertura de monuments oberts en horaris extraordinaris i múltiples activitats artístiques.

La Nit del Patrimoni està estructurada en tres seccions comunes a les 15 ciutats:

1.- ESCENA PATRIMONI: festival i plataforma de creació per a la Dansa en espais patrimonials.

2.- VIU PATRIMONI: una gran oferta cultural i d'oci que es reparteix pels seus cascs històrics.

3.- OBERT PATRIMONI: portes obertes de monuments i espais culturals.

Viu el Patrimonni a Tarragona!: consulta les activitats aquí.

IX CICLE DE MÚSICA DE CAMBRA - ESCUELA SUPERIOR DE MÚSICA REINA SOFÍA

El Centre Tarraconense-El Seminari acollirà el concert del Cicle de Música de Cambra del Grup de Ciutats Patrimoni

El dissabte 26 de novembre a les 19 h, el Centre Tarraconense-El Seminari acollirà el concert de la flautista Sofía Salazar i el pianista Luis Arias en el marc de la novena edició del Cicle de Música de Cambra que organitza el Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya. Dins del cicle se celebraran quinze concerts gratuïts de música clàssica entre els mesos d’octubre i desembre en espais patrimonials de les quinze ciutats membre del GCPHE com ara palaus, catedrals, esglésies i museus.  

El programa del recital de flauta i piano comptarà amb partitures de Gabriel Fauré, Benjamin Godard, George Enescu, Charles-Marie Widor, Claude Debussy i Françoise Borne.  

Vegeu el programa del cicle

 

Cicle/ciclo de música

AULA DE PATRIMONI

El programa educatiu del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat es renova incorporant un concurs a les xarxes socials dirigit a estudiants d’ESO i FP 

Tarragona participa en la 9a edició del certamen Aula de Patrimoni, que té l’objectiu de fomentar entre les generacions més joves el coneixement de la riquesa patrimonial de les ciutats que formen part del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya (GCPHE), conscienciar sobre la importància de ser veí d’un d’aquests municipis singulars, promoure una ciutadania activa i impulsar experiències didàctiques innovadores.

Una de les novetats per a aquest curs 2022-2023 és el concurs a les xarxes socials dirigit a alumnes d’Educació Secundària i Formació Professional. Sota el títol ‘La teva ciutat, el teu patrimoni en xarxa’, es tracta d’un concurs de fotografia a Instagram on l’alumnat ha de participar des del centre i sota la coordinació d’un professor que haurà de tenir un compte públic a la xarxa.

Cada aula o grup participant podrà publicar un màxim de dues fotografies i enviar-les al compte @TuCiudadTuPatrimonio, acompanyades d’un breu comentari sobre el lloc que il·lustren i les raons per les quals vinculen patrimoni i joventut. Les imatges es poden publicar del 14 de novembre al 21 d’abril del pròxim any i el premi serà 500 € per a cada fotografia guanyadora de cada ciutat i l’exposició de les imatges guanyadores a les xarxes socials del GCPHE.

En paral·lel, l’alumnat de 5è de primària continuarà amb el format habitual de l’Aula de Patrimoni, que consisteix en un projecte sobre els punts d’unió entre dues ciutats emparellades; en el cas de Tarragona, amb Cuenca. Com a novetat per a aquesta proposta, els guanyadors de cadascuna de les 15 ciutats viatjaran tres dies a la ciutat emparellada (fins ara el premi era només per al centre guanyador en global). Els centres interessats a participar-hi poden inscriure-s’hi fins al 14 de gener de 2023 al web del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat

Més informació i bases

III CIRCUIT DE CURSES CIUTATS PATRIMONI DE LA HUMANITAT

15 proves que es desenvoluparan al llarg de l'any a les Ciutats Patrimoni incloses a la Llista de la UNESCO.

Una oportunitat fantàstica de combinar lʻesport amb lʻexperiència turística posterior. Gaudeix dels nostres centres històrics, de la natura, de la gastronomia, dels esdeveniments culturals i dels incentius i la bellesa de 15 ciutats úniques.

Descarregueu l'arxiu PDF del cartell

Presentació a la roda de premsa del 5 de abril, a Salamanca.

Més informació

 

 

 

També us pot interessar...

randomness