Esports

© Patronat Municipal d'Esports de Tarragona
© Patronat Municipal d'Esports de Tarragona
© Patronat Municipal d'Esports de Tarragona
© Patronat Municipal d'Esports de Tarragona
© Patronat Municipal d'Esports de Tarragona
© Patronat Municipal d'Esports de Tarragona
© Patronat Municipal d'Esports de Tarragona
© Patronat Municipal d'Esports de Tarragona
© Patronat Municipal d'Esports de Tarragona

Una ciutat amb clara vocació marinera, de clima suau i agradable, lògicament és ideal per a la pràctica de qualsevol esport, sobre tot els de tipus nàutic: vela, surf de vela, rem, esquí nàutic, submarinisme, tots practicables des del Reial Club Nàutic o des del Club de Vela Platja Llarga.

A l’escullera del port hi ha el Parc Subaquàtic, que ofereix l’oportunitat de practicar el submarinisme i l’obtenció de belles fotografies del fons marí.

En l’àmbit esportiu destaca el Club Gimnàstic de Tarragona, el club poliesportiu més antic d’Espanya, fundat l’any 1886. El seu ascens a primera divisió de la lliga de futbol professional, en la temporada 2005-2006, va situar a la ciutat entre les capitals emergents pel seu dinamisme, capacitat i ambició.

Tarragona disposa d'un un club de golf, el Costa Dorada, amb un camp de 18 forats. Tot i això, a l’àrea circumdant, hi ha 6 camps més que també gaudeixen d’unes excel·lents infraestructures i unes excepcionals ubicacions: Club de Golf Bonmont (Montroig del Camp), Club de Golf Reus Aigüesverds (Reus), Club de Golf La Graiera (Calafell) i Lumine Golf Club (Vila-Seca), complex esportiu aquest darrer format per tres camps de golf, dos d’ells dissenyats per Greg Norman i el tercer per Green Project.

El Patronat d’Esports (977 550 299) posa a la vostra disposició una àmplia gamma d’instal·lacions adequades a la pràctica de diferents esports: velòdrom, piscines cobertes i descobertes, pista d’atletisme, pista poliesportiva, gimnasos, camp de rugbi, sauna, pistes de tennis i d’esquaix.

Així mateix, al llarg de l’any us ofereix un calendari força diversificat per tal de promoure la pràctica de l’esport. Tres esdeveniments ja han quedat inscrits a l’agenda esportiva de la ciutat: la Bicicletada Popular (maig), la Mitja Marató + 10k Ciutat de Tarragona - Memorial "Marbel Negueruela" (novembre) i la carrera de Sant Silvestre (l’últim dia de l’any).

Un apartat a banda i que es mereix un tracte rellevant és la declaració de Tarragona com a seu dels XVIII Jocs Mediterranis del 2018, fet que ha projectat internacionalment la ciutat amb més de 2.000 anys d’esport.
Aquest esdeveniment competitiu multiesportiu associat al moviment olímpic internacional va néixer el 1951 a Alexandria i uneix tres continents per la competició: Àsia, Àfrica i Europa. Del 22 juny a l’1 de juliol de 2018 s’han celebrat a Tarragona els Jocs Mediterranis, l’edició en la qual ha participat el major nombre d’esportistes de la història (3.648) i el major nombre de Comitès Olímpics Nacionals (26).

El llegat dels jocs continua viu amb el col·lectiu de voluntaris Llegat 2018, Associació de voluntaris del Camp de Tarragona, una associació de voluntaris que té per objectiu oferir voluntaris i d'altres suports a les entitats, administracions, institucions i empreses dedicades als àmbits de l'esport, de la cultura així com de l'àmbit social i cívic.
Llegat 2018 compta amb dues línies de treball: la d'oferir voluntaris per tal de garantir que els programadors culturals, esportius i cívics del territori puguin organitzar accions i una segona línia, en la que ofereixen projectes propis que ajuden a dinamitzar els tres sectors esmentats i les zones que puguin necessitar-ho com per exemple, la promoció i difusió de les entitats amb les que col·laboren i llurs activitats.