Calendari de festes i d'activitats culturals i esportives 2020

Tarragona és una ciutat de llum i color. El clima i el caràcter mediterrani, l’ambient acollidor dels carrers i l’hospitalitat de la gent la converteixen en un gran espai lúdic, festiu i cultural a l’aire lliure. Tarragona és sinònim de festa i la festa es viu al carrer. El calendari festiu de la ciutat engloba tot l’any, donat el gran ventall configurat per les festes tradicionals tant locals com del conjunt de Catalunya.

Descarregueu l'arxiu PDF

© Pep Escoda
5 de gener

Els tres Reis d’Orient arriben amb vaixell a la ciutat, després d’un llarg viatge per complir les il·lusions de petits i grans. Els nens esperen amb impaciència els Reis que arriben a l’Escala Reial per recórrer la ciutat acompanyats dels patges i carrosses.

2 de febrer

Sentir-se olímpic per un dia a l’Anella Mediterrània de Tarragona és possible.

Participeu en l’SB Hotels Marató Tarragona, plenament consolidada en el calendari esportiu de Tarragona i tot un referent en el calendari nacional de competicions atlètiques.

© Alba Rodriguez
De l'1 al 16 de febrer

El mes de febrer porta a la ciutat un cicle musical amb el flamenc com a protagonista. Figures destacades i artistes locals amb reconeixement internacional són cap de cartell d’un cicle que inclou espectacles, concerts, tallers i exposicions.

© AQ
De l'1 al 29 de febrer

Els restaurants de la Part Alta (casc antic) ofereixen menús per a totes les butxaques.

© Tarragona turisme
Del 15 al 25 de febrer

Durant una setmana els carrers s’omplen de colors i música per celebrar la gran festa del rei de la disbauxa. El punt fort és la gran rua del dissabte: la rua de l’Artesania, sense perdre’s els concerts i la degustació de la típica botifarra d’ou. A destacar també la Disfressa d'Or, la Rua de Lluïment, el judici del Carnestoltes i la crema de la bóta.

De l'1 al 19 de juliol

20 dels millors restaurants de la ciutat oferiran menús amb l’arròs mariner com a protagonista, a un preu que va dels 15 euros als 50 euros i que consten d’un entrant o primer plat, un plat principal, postres, aigua, pa i vi inclòs.

© Pep Escoda
Del 17 al 19 d´agost

És la festa major del patró de la ciutat en la qual es manifesten elements populars com en Magí de les Timbales, gegants, Gegantons Negritos, nans, bastoners, etc. i que es retroben per acompanyar l’aigua de Sant Magí, element essencial de la festa. Els castells també formen part d’aquesta celebració, juntament amb un ampli ventall d’actes festius i culturals (concerts, teatre,...).

© Manel R. Granell
16 d’agost

És la festa d’un dels carrers més coneguts de la Part Alta (centre històric) i una de les més tradicionals de la ciutat. El canó dóna el tret de sortida a les cercaviles, en què els seus gegants i altres elements populars alegren el barri. Cal destacar que els gegants del Cós del Bou, coneguts com a Gegants Vells, són els més antics de la ciutat (1825) i van ser cedits per l’Ajuntament als veïns del Cós del Bou l’any 1904.

© Albert Rué
Del 2 al 5 de setembre

El Festival Internacional de Teatre de Tarragona pretén concentrar en aquesta ciutat les noves dramatúrgies d’autors i directors contemporanis de diferents procedències, ja siguin nacionals o internacionals. Una porta oberta als nous talents que es representa en diferents llengües. El principal tret distintiu és l’ocupació amb noves dramatúrgies d’espais no teatrals, emblemàtics o històrics de la ciutat.

© Manel R. Granell
11 de setembre

Tarragona viu la diada de Catalunya amb les tradicions catalanes per excel·lència: les sardanes i els castells.

© Pep Escoda
Del 15 al 24 de setembre

No hi ha cap època de l’any tan viva i sentida com la festa gran, Santa Tecla. Al 2002 va ser declarada “Festa d’interès turístic” pel Govern de l’Estat i al 2010 “Festa patrimonial d’interès nacional” per la Generalitat de Catalunya. Els origens d’aquesta celebració al carrer es remunten al 1321 quan va arribar, procedent d’Armènia, la relíquia del braç de la Patrona.
Durant més d’una setmana, locals i visitants surten al carrer per envair els espais més emblemàtics de la ciutat on es duen a terme els actes tradicionals, festius, religiosos i gastronòmics.

© Pep Escoda
De l'11 al 18 d'octubre

Tarragona viatja en el temps fins a una etapa de gran esplendor de la ciutat: l’època romana. En aquestes jornades internacionals de divulgació històrica, destinades a difondre la cultura romana amb el màxim rigor científic, el visitant viu la Tàrraco romana a través de recreacions històriques com la lluita de gladiadors, teatre romà, música i dansa així com representacions d’actes de la vida quotidiana. Tot això dins d’un marc incomparable: els recintes monumental declarats Patrimoni Mundial per la UNESCO.

© Manel Antolí (RV Edipress)
De l'1 al 15 d'octubre

Jornades gastronòmiques que formen part de Tàrraco Viva, les jornades internacionals de divulgació històrica romana. Un seguit de restaurants de la ciutat hi participen, recuperant receptes de l’època romana.

De l'1 al 15 d'octubre

Menús a restaurants de la ciutat i activitats paral·leles amb el romesco com a protagonista, el plat tarragoní per excel·lència.

© Manel R. Granell
1 de novembre

Les parades de venda de castanyes torrades omplen els carrers. Els panellets de les pastisseries, l’arribada del vi novell i les flors per als difunts protagonitzen aquesta diada.

© Mag Gerard
Del 6 al 27 de novembre

El món de l'il·lusionisme es dona cita als escenaris de Tarragona per oferir una selecció dels millors espectacles de màgia de l’actualitat.

Enguany la màgia torna a Tarragona i ho fa adaptant-se a la situació sanitària actual perquè el públic pugui gaudir igualment de la màgia des de les seves cases.
 

© Alberich Fotògrafs
Finals de novembre - principi de desembre

Fira on es poden degustar els diferents olis de la Denominació d’origen protegida de Siurana.

© Jaime Rojas
Del 2 al 8 de desembre

Mostra nacional i internacional de llargmetratges de ficció o documental. Una gran oportunitat per conèixer nous directors o redescobrir directors ja coneguts a través de les seves operas primas.

Gaudiu de pel·lícules d’estrena, nous directors, descobriments, emocions i molt més.

© Montse Riera
Desembre

Des de principis de desembre Tarragona s’il·lumina per celebrar les festes nadalenques, a més anima els seus carrers amb el mercat de Nadal i d’artesania. Es reviuen dues tradicions molt arrelades: el tió i els pessebres que s’exhibeixen en locals de diferents associacions i en parcs de la ciutat. Les festes es completen amb diverses activitats nadalenques: representació dels Pastorets, cantades de nadales, el parc infantil de Nadal, entre d’altres.

Finals de desembre - principi de gener

El Parc de Nadal de Tarragona acull cada any més de 35 tallers i activitats per fer gaudir els infants i fer-los viure l’esperit nadalenc.

© Pep Escoda
31 de desembre

És una tradició catalana. Un ninot amb tants nassos com dies li resten a l’any (un gran nas) es passeja pels carrers de la ciutat repartint caramels a la canalla.

També us pot interessar...