• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

Comerç de ciutat

© Iván Sánchez / Tarragona turisme
© Iván Sánchez / Tarragona turisme
© Iván Sánchez / Tarragona turisme
© Iván Sánchez / Tarragona turisme

Des de la seva fundació, el comerç és un sector important en l’economia de Tarragona. En els últims anys, el comerç minorista ha pres un fort impuls, tant per la presència de cadenes de fora de la ciutat com per l’organització i renovació de l’oferta genuïnament tarragonina. El gran avantatge que ofereix Tarragona és que les compres es poden realitzar a peu per les diferents zones de vianants, o per la Rambla Nova, veritable artèria de la ciutat, que abasta des de la transitadíssima plaça Imperial Tàrraco, principal node viari de la ciutat, fins al balcó del Mediterrani.

Al llarg de la Rambla Nova i pels carrers adjacents podeu gaudir del caliu dels petits comerços amb un ampli ventall de botigues i serveis. Hi podeu trobar bancs, joieries i tota mena de botigues tradicionals que venen moda, calçat, complements, etc. Al casc antic (Part Alta), en un marc molt adequat, hi ha algunes botigues que conserven restes al seu interior. Molts dels establiments són antiquaris. També hi podeu trobar excepcionals joiers de disseny i reconeguts mestres en l’art de treballar matèries precioses.

La majoria de comerços tradicionals de Tarragona s’han agrupat amb la marca La T de Tarragona, per tal de promoure’s i donar serveis i ofertes conjuntament. VIA T Tarragona-Shopping és una zona comercial que ofereix la possibilitat de comprar a l’aire lliure i en què participen les botigues del centre de la ciutat (de la plaça Imperial Tàrraco al Balcó del Mediterrani i de la Part Alta al Fòrum Local).

Si el que voleu és comprar aliments frescos en un ambient molt típic, cal que visiteu els mercats de Tarragona. El mercat central, situat a poca distància de la Rambla Nova, és un important edifici modernista (Josep M. Pujol, 1915).

Horaris comercials

Els horaris no són iguals per a tots els comerços, però la majoria tenen més o menys l’horari següent:

dilluns a dissabte
10.00 – 13.30 h
17.00 – 20.30 h. Més informació
Els centres comercials i grans magatzems no tanquen al migdia.

Festius

Segons el calendari oficial de 2024, els dies festius són els següents:

Gener 1, 6
Març 29
Abril 1
Maig 1
Juny 24
Agost 15, 19
Setembre 11, 23
Octubre 12
Novembre 1
Desembre 6, 25, 26

D'acord amb la Llei del comerç, els establiments estan autoritzats a obrir alguns diumenges i festius cada any, per tal de reforçar la campanya de Nadal i les rebaixes, tant d'hivern com d'estiu. 

Per al 2024, els dies permesos són els següents:

Gener 7
Juny 30
Octubre 12
Novembre 1
Desembre 1, 6, 8, 15, 22, 29

 

Tax Free

               

També us pot interessar...