Comerç de ciutat

© Iván Sánchez / Tarragona turisme
© Iván Sánchez / Tarragona turisme
© Iván Sánchez / Tarragona turisme
© Iván Sánchez / Tarragona turisme

Des de la seva fundació, el comerç és un sector important en l’economia de Tarragona. En els últims anys, el comerç minorista ha pres un fort impuls, tant per la presència de cadenes de fora de la ciutat com per l’organització i renovació de l’oferta genuïnament tarragonina. El gran avantatge que ofereix Tarragona és que les compres es poden realitzar a peu per les diferents zones de vianants, o per la Rambla Nova, veritable artèria de la ciutat, que abasta des de la transitadíssima plaça Imperial Tàrraco, principal node viari de la ciutat, fins al balcó del Mediterrani.

Al llarg de la Rambla Nova i pels carrers adjacents podeu gaudir del caliu dels petits comerços amb un ampli ventall de botigues i serveis. Hi podeu trobar bancs, joieries i tota mena de botigues tradicionals que venen moda, calçat, complements, etc. Al casc antic (Part Alta), en un marc molt adequat, hi ha algunes botigues que conserven restes al seu interior. Molts dels establiments són antiquaris. També hi podeu trobar excepcionals joiers de disseny i reconeguts mestres en l’art de treballar matèries precioses.

La majoria de comerços tradicionals de Tarragona s’han agrupat amb la marca La T de Tarragona, per tal de promoure’s i donar serveis i ofertes conjuntament. VIA T Tarragona-Shopping és una zona comercial que ofereix la possibilitat de comprar a l’aire lliure i en què participen les botigues del centre de la ciutat (de la plaça Imperial Tàrraco al Balcó del Mediterrani i de la Part Alta al Fòrum Local).

El comerç tarragoní s'adapta a les necessitats de totes les persones que visiten la ciutat. És per això que molts comerços del centre s'han unit sota la marca Cruises Amicvm per oferir una estada encara més agradable als turistes i visitants. Cruises Amicvm està format per establiments del petit comerç, cadenes i franquícies del centre de Tarragona que ofereixen promocions tant a turistes de creuers com als usuaris del Tàrraco Tren. Podeu consultar els establiments adherits aquí.

Si el que voleu és comprar aliments frescos en un ambient molt típic, cal que visiteu els mercats de Tarragona. El mercat central, situat a poca distància de la Rambla Nova, és un important edifici modernista (Josep M. Pujol, 1915).

També us pot interessar...