• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

Cicloturisme a Tarragona

© Tarragona Turisme
© Tarragona Turisme
© Tarragona Turisme
© Tarragona Turisme
© Tarragona Turisme
© Tarragona Turisme
© Tarragona Turisme

4 rutes de cicloturisme per gaudir de Tarragona

Viviu el cicloturisme a Tarragona. Us proposem 4 itineraris saludables en bicicleta, que travessen el municipi de Tarragona, amb els mapes de les rutes, la descripció dels recorreguts, els tracks per al GPS de cadascuna de les etapes i imatges dels espais per on discorren.

Viatjar a Tarragona en bicicleta és possible gràcies a la xarxa de camins, carrils bicicleta i carreteres existents que connecten i vertebren Tarragona .Descobrir Tarragona fent un llarg viatge en touring o fent una sortida en Gravel, MTB o BTT és una realitat.

Des de Bonavista fins a Tamarit, passant pel Pont del Diable i el centre urbà: 4 rutes de turisme actiu que connecten la ciutat i apropen els diferents punts d’interès turístic patrimonials, culturals, naturals, enogastronòmics i comerç local.

Descobrireu una civilització mil·lenària: l'impressionant llegat romà inclòs a la llista de Patrimoni Mundial per la Unesco, tranquil·les platges de sorra daurada, espais naturals, un clima suau i assolellat, gastronomia amb personalitat pròpia, tradicions vives i molt més.

Veniu a Tarragona i gaudiu d'uns dies damunt de la bicicleta!

Tarragona centre

Una ruta que transcorre en la seva totalitat per zona urbana, oferint un recorregut completament asfaltat on es podran descobrir els racons de la ciutat d’una manera contínua i agradable.

La ruta circular té el seu punt de partida i final al barri del Serrallo i l’entorn del Port, un dels àmbits més pacificats i adequats de la ciutat per a circular-hi en bicicleta. És des d’aquest indret que travessarem la ciutat en direcció a Sant Pere i Sant Pau, pujant per carrers emblemàtics de Tarragona, on compartirem espai amb els cotxes, i d’altres on circularem per carrils segregats de recent construcció. Un cop a la Zona Educacional, tornarem en direcció al centre a través de la carretera dels Pallaresos i farem cap a la Rambla Nova. Des d’aquest punt ens dirigirem amunt cap a la Part Alta, per tal de descobrir tot el centre històric de la ciutat on ens podrem perdre entre carrerons i places. Finalment, tornarem a baixar cap al mar a través de la Via Augusta per trobar-nos amb a les platges més urbanes de la ciutat i connectar de nou amb la zona del Port.

Distància: 16,38 km Desnivell positiu: 165 m
Dificultat: fàcil Trail rank: 51
Altitud màxima: 113 m Temps: 1 h 33 min
Altitud mínima: 3 m Tipus de ruta: circular

Powered by Wikiloc
 

El pont del Diable

Una ruta que rodeja part del municipi en el seu àmbit central, cobrint-lo des del sud, la costa, fins al nord, propera a Sant Salvador. Es proposa iniciar el recorregut pel tram fluvial, remuntant el Francolí des de la seva desembocadura fins arribar a l’alçada de Sant Salvador, des d’on accedirem a la zona boscosa presidida pel pont del Diable, on podrem gaudir d’unes vistes panoràmiques a l’alçada del Gurugú i del Llorito. Des d’aquest punt baixarem, ja en un tram més urbà, cap a les platges i els barris marítims de la nostra ciutat. Es tracta d'un recorregut que vincula espais naturals i d’interès paisatgístic dels contorns del municipi de Tarragona amb alguns referents arqueològics i d’interès cultural, proporcionant una visió prou completa de l’encaix territorial de la ciutat.

Distància: 28,42 km Desnivell positiu: 338 m
Dificultat: moderat Trail rank: 51
Altitud màxima: 167 m Temps: 2 h
Altitud mínima: 3 m Tipus de ruta: circular

Powered by Wikiloc
 

Els barris de ponent i l'Horta Gran

Ens trobem davant d'una ruta de cicloturisme per Tarragona que travessa àmbits molt diversos, començant per un tram fluvial, remuntant el riu Francolí des de la seva desembocadura fins a l'alçada de Constantí, des d’on travessarem un entorn amb marcat caràcter agrícola, entre aquest municipi i els barris de ponent de Tarragona, on ens endinsarem en un tram urbà fins tornar al punt d’inici, descobrint abans el cor de l’Horta Gran. Es tracta d'un recorregut que vincula espais d'interès natural, paisatgístic, arqueològic, agrícola i urbà, una combinació representativa i variada del nostre territori.

Distància: 19,32 km Desnivell positiu: 114 m
Dificultat: fàcil Trail rank: 30
Altitud màxima: 77 m Temps: 2 h
Altitud mínima: 3 m Tipus de ruta: circular
 

Powered by Wikiloc
 

L'Anella verda

La present ruta procura recórrer gran part de la zona llevant de Tarragona, oferint una alternativa ciclista als recorreguts de l’Anella verda de Tarragona. Partirem de les proximitats del cementiri municipal, pujant cap als Alts de la bassa closa (Gurugú), des d’on ens endinsarem al bosc del Barranc de la Móra a través del camí del Pastoret. Rodejarem el turó de Sant Simplici i farem cap al poble de Ferran per agafar un camí que ens durà fins a Altafulla.

La ruta s’amplia per poder visitar la desembocadura del Gaià i l’antic poble de Tamarit. Remuntarem el riu Gaià i passarem per Ferran per tal d’iniciar la tornada de la ruta circular. Abans de finalitzar, ens podrem aturar a la pedrera del Mèdol o a la torre dels Escipions, espais d’interès arqueològic i parada habitual de residents i visitants. La resta de la tornada es durà a terme per l’entorn de les Urbanitzacions de Llevant i el Camí de la Budellera.

Distància: 34,61 km Desnivell positiu: 423 m
Dificultat: difícil Trail rank: 51
Altitud màxima: 170 m Temps: 2 h 26 min
Altitud mínima: 4 m Tipus de ruta: circular

Powered by Wikiloc
 
randomness