• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

TARRAGONA SERÀ ESCENARI DEL TRIATLÓ XTERRA

© Mauri
10/05/2017
Font: 
Ajuntament de Tarragona

500 atletes de 20 països disputaran la prova el diumenge 14 de maig

El diumenge 14 de maig, Tarragona serà escenari del campionat d'Europa de Xterra. Prop de 500 atletes de 20 nacionalitats disputaran aquesta prova que uneix natació, ciclisme i cursa. El Port Esportiu i el Parc Ecohistòric del Pont del Diable seran els punts de sortida i arribada d'aquesta cursa, la quarta de les 16 que integren el circuit d'aquest campionat europeu.

La consellera de Turisme, Inma Rodríguez, ha agraït als responsables de Xterra que hagin escollit Tarragona per ser seu d'una competició d'alt nivell com és el campionat d'Europa, i ha destacat la bona acollida de la ciutat a esdeveniments d'aquest tipus que demostren que Tarragona és una destinació que permet una perfecta combinació entre turisme i esport. També ha destacat que "contribueix a donar a conèixer, a escala internacional, la ciutat de Tarragona associada a l'esport, a la natura, a la mediterraneïtat i al nostre llegat romà, ja que els escenaris centrals de la prova són la Platja del Miracle i el Parc Ecohistòric de l'Aqüeducte de les Ferreres, Patrimoni Mundial de la Humanitat". En aquest sentit, la consellera d'Esports, Elisa Vedrina, ha explicat que a les portes dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018, proves d'aquestes característiques serveixen per contribuir a posar Tarragona al mapa esportiu i a reiterar la capacitat logística del territori per acollir aquestes proves.

Segons Roger Serrano, campió d'Europa el 2015 i organitzador de la prova, "Tarragona té un gran atractiu turístic, està molt ben comunicada amb la resta d'Europa i el binomi Mediterrani-Pont del Diable és excel·lent per a l'organització d'aquest esdeveniment. És molt difícil trobar una cursa amb aquestes qualitats de terreny i que estigui tan integrat a la ciutat".

La competició consta de 1.500 metres nadant, 35 quilòmetres en bicicleta i 10 quilòmetres de cursa a peu. A Xterra hi participaran els millors especialistes com Rubén Ruzafa, cinc vegades campió del Món; Francoise Carloni, subcampió d'Europa; Brigitta Poor, campiona d'Europa; Renata Bucher, subcampiona d'Europa; o Helena Erbenova, diverses vegades campiona d'Europa. Els participants optaran als 7.500 dòlars (uns 6.900 euros) en premis, a repartir entre els primers classificats masculins i femenins.

La competició començarà a les 10 del matí a la platja del Miracle i està previst que finalitzi i es realitzi el lliurament de premis cap a les 14 h al Pont del Diable.

Les estadístiques de turisme esportiu assenyalen que cada participant en una prova viatja amb una mitjana d'1,5 acompanyants i s'allotja un mínim de dues nits, amb una despesa mitjana de 60 € diaris per persona. Si es compleixen les previsions, s'espera l'arribada de més de 1.000 acompanyants dels 500 atletes que s'establiran a la ciutat.

Més informació

randomness