• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

TARRAGONA HISTÒRIA VIVA OFEREIX NOVES RECONSTRUCCIONS HISTÒRIQUES AQUEST ESTIU

© Rafael López-Monné
© Rafael López-Monné
© Rafael López-Monné
© Rafael López-Monné
© Rafael López-Monné
© Rafael López-Monné
© Rafael López-Monné
© Rafael López-Monné
© Rafael López-Monné
21/06/2016
Font: 
PMTT

La cinquena edició del programa de divulgació històrica se centrarà en el món romà, però també hi haurà activitats sobre el setge de 1811, els primers cristians de Tàrraco i l'època medieval.

La cinquena edició de Tarragona Història Viva se celebrarà del 15 de juliol al 3 de setembre oferint noves activitats de reconstrucció històrica al conjunt patrimonial de l'antiga Tàrraco. Els visitants tindran una nova oportunitat de viatjar en el túnel del temps i conèixer històries dels protagonistes de la història. Una de les novetats d'aquesta edició serà la participació de dos grups de reconstrucció italians, Ars Dimicandi i Ludi Scaenici, que se sumaran als grups de reconstrucció locals.

Totes les activitats de Tarragona Història Viva es podran seguir novament en català i en castellà, amb comentaris en francès i en anglès. Les entrades ja estan a la venda i es poden aconseguir a les oficines de Tarragona turisme, al web i al mateix lloc de les activitats, una hora abans de l'inici dels espectacles.

LA TÀRRACO ROMANA, PROTAGONISTA

El món de l'antiga Roma serà, un any més, el principal teló de fons de les activitats que permetran, entre d'altres, endinsar-se en el món de la prostitució o conèixer la importància dels soldats i constructors. Els italians Ludi Scaenici oferiran un concert de la música a l’època, mentre que Ars Dimicandi divulgaran com eren les lluites de gladiadors, en un espectacle renovat respecte al que ofereixen per Tàrraco Viva.

Menció especial mereix ”Un triomf a Roma. La celebració d'una victòria militar” una proposta que aplegarà quatre grups de reconstrucció històrica (Projecte PhoenixNémesis ARQThaleia i Ludi Scaenici) amb centenars de participants en cadascuna de les representacions que es faran a l'amfiteatre.

EL 1811, ELS PRIMERS CRISTIANS I L'ÈPOCA MEDIEVAL COMPLETEN L'OFERTA

Un any més, els espectacles no se centraran exclusivament en el món romà, també hi haurà la possibilitat de descobrir com va ser la defensa de la ciutat l’any 1811 de la mà del grup Milícies Urbanes de Tarragona. Una altra de les novetats d'aquesta edició serà un sopar-concert medieval, a base de tastets de plats de recreació medieval acompanyats d'un concert a càrrec del músic i lutier Emilio Villalba.

Com a activitat prèvia, els dies 15 i 16 de juliol Arqueoescena i l'Associació Cultural Sant Fructuós oferiran una recreació de la vida i la societat dels primers cristians a Tàrraco que es titula “Peregrinus et Fidelis”.

randomness