• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

TARRAGONA CIUTAT DE CASTELLS ENCARA LA RECTA FINAL HAVENT ACONSEGUIT PLENS A LES ACTUACIONS I A LA VISITA ALS ASSAJOS

© Txell Roig
16/08/2018
Font: 
Ajuntament de Tarragona

La sisena edició consolida aquest programa, impulsat pel Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, com una cita estiuenca ineludible per als turistes

Després dels mesos de juny i juliol i arribats a mitjans d’agost, el Patronat Municipal de Turisme de Tarragona ha volgut fer una primera valoració de la sisena edició de Tarragona Ciutat de Castells, el programa cultural que vol acostar el fet casteller als turistes a través d’actuacions i de l’experiència immersiva a assajos castellers per tenir en primera persona una vivència castellera autèntica. Ja a la recta final de la sisena edició, el Patronat ha destacat que s’han fet diversos plens tant a les actuacions (que han pujat de 7 a 10 per omplir tots els dimecres d’estiu), com als assajos de dimarts i divendres que ofereix la Colla Xiquets de Tarragona a l’Ajuntament.

Les actuacions a la plaça de les Cols i al pla de la Seu han omplert els espais de públic en totes les sessions i els assajos han arribat al ple (el límit són 40 persones per assaig) diverses vegades, sobretot a l’agost. En total, tant pel volum d’assistència com pel nombre d’activitats programades, el públic assistent ha crescut notablement respecte de l’edició de 2017. Aquestes dades permeten al Patronat continuar apostant pel programa l’any vinent, amb la vista posada a reforçar-lo amb més actuacions i promocionant més el producte de viure en primera persona un assaig casteller perquè sigui més conegut entre aquells turistes que ens visiten atrets per les tradicions i pel desig de conèixer amb més profunditat el fet casteller.

La tinent d’alcalde de Turisme i Estratègies de Ciutat, Inma Rodríguez, destaca que amb Ciutat de Castells “Tarragona guanya en qualitat i autenticitat com a destinació” i explica que “l’esforç per intensificar-ne la promoció està donant fruits tant a les actuacions com especialment als assajos, que enguany estan resultant més reeixits que mai”. “El fet d’estar aconseguint que Ciutat de Castells s’estigui posicionant com una experiència imprescindible per als turistes que visiten la ciutat i la província –afegeix— ens anima a continuar amb l’aposta”. Finalment, la consellera destaca la feina de les quatre colles locals i el compromís que han adquirit any rere any i el fet que per primer cop a la història del programa hi ha hagut una colla convidada: els Nois de la Torre.

Una experiència pionera a Catalunya

Tarragona, Ciutat de Castells és una iniciativa pionera que va néixer el 2013 amb la doble voluntat d’aconseguir notorietat i posicionament turístic apropant el món casteller als turistes; i, alhora, capitalitzar un dels seus principals recursos culturals i tradicionals, els castells, declarats Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Aquesta iniciativa es porta a terme gràcies a l’organització del Patronat Municipal de Turisme i al suport de les quatre colles de la ciutat (Xiquets de Tarragona, Jove dels Xiquets de Tarragona, Xiquets del Serrallo i Castellers de Sant Pere i Sant Pau).

randomness