• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

LA GASTRONOMIA, PATRIMONI DE LA HUMANITAT

20/11/2012
Font: 
PMTT

• Coincidint amb el 40 aniversari de la Convenció del Patrimoni Mundial de la UNESCO, el ‘Grupo Ciudades Patrimonio de la Humanidad de España’ ha presentat la gastronomia local de les seves 13 ciutats amb l’exposició i cata dels seus productes més representatius.

• Formatges, olis i vins han sigut els protagonistes d’aquest acte.

 

Barcelona, novembre de 2012

El Palau Moxó a Barcelona ha sigut el lloc escollit per a la presentació de la gastronomia de les tretze ciutats del ‘Grupo Ciudades Patrimonio de la Humanidad de España’ (Alcalà de Henares, Àvila, Càceres, Còrdova, Conca, Ibiza / Eivissa, Mérida, Salamanca, San Cristobal de la Laguna, Santiago de Compostela, Segòvia, Tarragona i Toledo), coincidint amb el 40 Aniversari de la Convenció del Patrimoni Mundial de la UNESCO.

El ‘Grupo Ciudades Patrimonio’, creat el 1993 per a actuar de manera conjunta en la defensa del patrimoni, ha donat a conèixer en aquest homenatge un producte representatiu de cada ciutat. Formatges, olis i vins han sigut els protagonistes.

I el xef, Francisco Piñeiro (guanyador del X Certamen Nacional de Gastronomia “Salvador Gallego” 2011-2012), l’encarregat de dirigir una cata dinàmica amb els esmentats productes, que s’ha complementat amb una explicació de les seves propietats i característiques. Piñeiro ha recomanat també possibles maridatges per a les sis receptes originals elaborades amb aquests àpats, què els assistents han pogut degustar posteriorment.

Els productes i ciutats representades han sigut: formatge, d’Àvila, Càceres i Santiago de Compostela; oli, de Còrdova, Mérida, Tarragona i Toledo; i vi, d’Alcalà de Henares, Conca, Ibiza/Eivissa, Salamanca i Segòvia.

Les receptes presentades:

Snack de setas con queso del Tiétar “Monte Enebro” y dulce de cerezas
Chupa-Chups relleno de pan tumaca " Vil-la de Centcelles"
Atún "Romano" (macerado en vino y miel) con crema de aceite "Canchalosa"
Botafumeiro de vaca "breseada" con queso tetilla "Tres Pazos"
Bombón líquido de aceite "Priego de Córdoba" acompañado de “Torta del Casar”
Bombón líquido de aceite “Adolfo Colección” infusionado con pétalos de rosa

A més, els participants d’aquesta animada cata han rebut una guia amb imatges i una descripció tècnica de tots els productes i de les receptes degustades, així como un pack gastronòmic d’obsequi.

 

randomness