• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

EL PLA DE COMPETITIVITAT TURÍSTICA DE LA TÀRRACO ROMANA POSA EN MARXA UNA YINCANA ORIENTADA ALS TURISTES QUE VISITEN ELS MONUMENTS

27/06/2012
Font: 
PMTT

“Els secrets de Tàrraco”, activitat desenvolupada per Auriga Serveis Culturals, és gratuïta i busca dotar al turista d’un major coneixement i gaudi del patrimoni romà de Tarragona

Tarragona ha estrenat, coincidint amb l’inici de la temporada d’estiu, Els secrets de Tàrraco, una nova activitat pensada per a dotar al turista d’un major coneixement, comprensió i gaudi del patrimoni romà de Tarragona. La proposta, que ha estat confeccionada en forma de yincana, està finançada pel Pla de Competitivitat Turística de la Tàrraco Romana, amb el suport del Patronat de Turisme de Tarragona i el Museu d’Història de Tarragona, i ha estat desenvolupada per Auriga Serveis Culturals amb dibuixos de Sergi Domènech. L’activitat la podran fer totes les famílies que hagin adquirit el tiquet conjunt per a tots els recintes.

La presidenta del Pla de Competitivitat Turística de la Tàrraco Romana i regidora de Comerç i Turisme, Patricia Antón, ha destacat que la iniciativa “permetrà al turista descobrir i interpretar millor els diferents elements patrimonials de la Tàrraco romana, especialment la muralla, el circ, l’amfiteatre i el fòrum de la colònia, que són els llocs on se celebraran les diverses proves”. Els secrets de Tàrraco “també posen de manifest alguns elements patrimonials integrats en l’urbanisme de la ciutat que es troben a la plaça del Fòrum, el pla de la Seu i el carrer Merceria”, ha avançat Antón.

Per tal de superar les proves i enigmes proposats en la yincana, els participants compten amb l’ajuda d’un llibret amb les instruccions a seguir que se’ls proporciona a l’entrada dels recintes que formen part de l’activitat o a les oficines del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona. L’activitat està pensada perquè funcioni de forma lliure i al ritme que es desitgi, orientada a famílies amb nens amb una edat recomanada de entre 5 i 12 anys i disponible en 6 idiomes diferents (català, castellà, anglès, francès, alemany i rus).

Els secrets de Tàrraco té com a protagonistes la Valèria i el Luci, una àvia i un nen que viuen a la Tàrraco del segle II. Ells són la imatge gràfica de l’activitat, propera i fàcilment reconeguda per als infants. Buscant l’empatia, i la connexió amb els nens i nenes, els dos personatges són el fil conductor de l’activitat i qui proposa els diferents enigmes a resoldre. Seguint les instruccions que donen en primera persona, els participants podran fer-se una idea de com era la ciutat de Tàrraco del segle II.

Anna Catà, d’Auriga Serveis Culturals, diu que “l’àvia i el nét reforcen la idea de turisme familiar, i de la història i el patrimoni com a llegat i herència transgeneracional”. “A més –recorda¬– la Valèria i el Luci són dos dels noms que apareixen en les inscripcions que conserva el Museu d’Història de Tarragona i que els visitants poden veure exposades a la volta de la Tecleta”.

Cada vegada que s’entri en un recinte diferent se'ls posarà un segell en el llibret per tal que en quedi constància. Els enigmes i proves que es proposen a Els secrets de Tàrraco busquen la interactivitat dels participants amb el patrimoni, potenciant-ne la seva observació.

Tarragona, 27 de juny de 2012