• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

TARRAGONA TURISME OFEREIX LA PROGRAMACIÓ ‘SANT MAGÍ FAMILIAR’

© Tjerk van der Meulen
01/08/2023
Font: 
Ajuntament de Tarragona

L’ens municipal s’alia amb entitats culturals locals per oferir als visitants una trobada de gegants i nans i una festa musical durant les festes

Tarragona Turisme ofereix la programació Sant Magí Familiar. Tant els tarragonins i tarragonines com els visitants podran gaudir d’una festa musical i una trobada gegantera els dies 12 i 15 d’agost, en marc de les festes de Sant Magí. La programació, coordinada per l’ens municipal juntament amb diferents entitats i associacions culturals vol acostar la cultura local al visitant, especialment al públic familiar.

En una trobada amb les entitats coorganitzadores, la consellera de Turisme, Comerç i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Tarragona, Montse Adan, ha destacat “la importància de compartir la cultura de la ciutat amb les persones que venen a visitar Tarragona i, ahora, de tenir un calendari festiu i cultural estable que garanteixi que qui ve a la ciutat sempre tindrà una experiència única per emportar-se’n, sigui quin sigui el moment de l’any”.

La programació Sant Magí Familiar començarà el dissabte 12 d’agost amb la 8a edició de la trobada de gegants i nans de Sant Magí, una de les millors trobades geganteres de Catalunya. L’acte començarà a les 17.30 h de la tarda a la Rambla Nova. En total hi participaran 85 gegants de Catalunya, Aragó i França, acompanyats d’un miler de geganters i geganteres, que recorreran els carrers de la ciutat. L’acte està coorganitzat amb els Geganters del Passeig Torroja, els Amics de la Part Alta i el Club Maginet.

La quantitat de gegants i gegantes oferirà al públic una riquesa gegantera única a la ciutat, on es podran veure gegants de diverses alçades, motius i vestuaris. També hi participaran parelles de gegants centenaris que no surten habitualment de les seves poblacions. A banda dels gegants i nans de Tarragona, visitaran la ciutat gegants de moltes localitats de Catalunya, com Montblanc, la Selva del Camp, Tivissa, Igualada, Barcelona, Cervera, Montroig del Camp o Lleida, entre altres. També vindran gegants de Saragossa i de Rivesaltes, a França.  

Per altra banda, dimarts 15 d’agost, a la plaça de la Rumba, a partir de les 12.00 i fins a les 3.00 de la matinada es faran diverses activitats familiars. El dia començarà amb un vermut a ritme cubà, amb el grup Yawar. A partir de les 18.00 h, es faran activitats de pintacares i globoflexia. Al vespre, a partir de les 20.00 h, hi haurà sessió de minidisco infantil. La jornada es tancarà amb una sessió remember Sant Magí amb Dj’s locals, a partir de les 23.00 h. L’acte està organitzat amb els Amics de la Part Alta i l’Associació de Veïns del carrer Merceria i voltants.

randomness