• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

TARRAGONA I LES CIUTATS PATRIMONI MARQUEN A L’ASSEMBLEA GENERAL EL PUNT DE PARTIDA DE LA RECUPERACIÓ TURÍSTICA

© GCPHE
29/03/2021
Font: 
Ajuntament de Tarragona

Pau Ricomà: “La col·laboració serà un element clau en l’objectiu de la reactivació de les nostres ciutats”

Aquest dissabte 27 de març Salamanca ha acollit l’Assemblea General del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya (GCPHE), en què els alcaldes i alcaldesses assitents han marcat el punt de partida de la recuperació turística dels municipis integrants. L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha volgut assenyalar des de la ciutat castellanolleonesa que “la col·laboració serà un element clau en l’objectiu de la reactivació de les nostres ciutats”.

Entre els acords aprovats per l’Assemblea General, hi ha l’adjudicació d’un estudi per a l’elaboració de plans de gestió per a cadascuna de les quinze ciutats patrimoni, entre elles Tarragona, que es presentarà durant la propera assemblea a Mèrida. També s’ha adjudicat ja l’elaboració de nous plànols de les localitats que les identificaran com a ciutats UNESCO, i dels quals cadascuna en tindrà 11.000 exemplars. L’Assemblea ha servit també per anunciar la posada en marxa a principis d’abril de la tercera fase del projecte per homogeneitzar la senyalística patrimonial perquè les quinze Ciutats Patrimoni de la Humanitat tinguin senyals similars, accessibles i que incloguin el logotip de la UNESCO.

Durant la trobada d’alcaldes i alcaldesses del Grup s’ha repassat a més l’agenda més inmediata de promoció nacional i internacional, que arrenca a Sevilla el 19 d’abril, continuarà el 13 de maig amb la presentació de l’oferta turística del Grup a Madrid, just abans d’aterrar a FITUR del 19 al 23 de maig, i culminarà amb la presentació del GCPHE a turoperadors francesos a París –amb l’alcaldessa de la capital francesa, Anne Hidalgo, com a amfitriona—, un dels actes més destacats del primer semestre.