• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

I JORNADES GASTRONÒMIQUES DE LA GAMBA DE TARRAGONA

© Rafael López-Monné
13/03/2015
Font: 
PMTT

L’acció està organitzada pel Patronat Municipal de Turisme, Tarragona Gastronòmica i Adernats

Vint-i-quatre restaurants de la ciutat participaran, del 13 al 29 de març, a les I Jornades Gastronòmiques de la Gamba de Tarragona, organitzades pel Patronat Municipal de Turisme, el col·lectiu Tarragona Gastronòmica i Vins i Cava Adernats, amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors i del Port de Tarragona. La creació d’aquesta acció gastronòmica vol fer justícia a aquest excel·lent producte, en el marc de la recent creació de la marca Gamba de Tarragona.

En aquest sentit, la regidora de Comerç i Turisme, Patrícia Anton, ha comentat que “la Gamba de Tarragona és un excepcional aliment que massa vegades ha arribat al consumidor amagat o camuflat sota altres marques que, fins ara, han estat millor situades en l’imaginari del consumidor o del venedor. Per aquest motiu, la creació de la marca Gamba de Tarragona i la celebració d’aquestes jornades volen restituir aquest producte excepcional i fer-li justícia”, ha afegit Anton.

Dels vint-i-quatre restaurants participants, vint d’ells (Al Natural, Barquet, Cocvla, Degvsta, De Vins, La Cantonada, Lola Tapes, Passadís, Sadoll Restaurant, Sirco Airlines i Xamfrà del Fòrum, Ares, Balandra, El Llagut, El Terrat, Palau del Baró, Racó de l’Abat, Txar3verd, AQ Restaurant i Xaloc) oferiran un plat a 15 €, en el què se serviran 150 grams de Gamba de Tarragona bullida o a la planxa, maridada amb dues copes de vi o cava Adernats.

Així mateix, vuit restaurants (Àpats Quattros, Ares, Balandra, El Llagut, El Terrat, Palau del Baró, Racó de l’Abat, Txar3verd) oferiran també menús selectes a 38 € amb un entrant, tres plats de Gamba de Tarragona, postres i mitja ampolla de vi o cava Adernats (una ampolla sencera per cada dos menús).

Finalment, cinc restaurants (AQ Restaurant, Arcs Restaurant, Ca l’Eulàlia, Restaurant Manolo i Xaloc) et proposaran gaudir d’allò més amb uns menús excel·lents a 50 € en els què podràs degustar un entrant, quatre plats amb Gamba de Tarragona, postres i mitja ampolla de vi o cava Adernats (una ampolla sencera per cada dos menús).

Accions paral·leles

D’altra banda, la pàgina de Facebook de TarragonaTurisme sortejarà cada dia, del 13 al 25 de març, un 2x1 per gaudir dels tretze menús amb Gamba de Tarragona. Cada matí es plantejarà una pregunta relacionada amb les jornades i entre tots els participants que responguin correctament a la qüestió, se sortejarà el 2x1.

Paral·lelament, avui també s’han presentat els dos vídeos promocionals de la Gamba de Tarragona que han elaborat els fotògrafs Rafael López-Monné i Rafa Pérez, que expliquen el cicle de la gamba, la seva relació amb la ciutat i maneres de cuinar-la.

Aquests vídeos es podran veure a partir d’avui al canal YouTube de TGNturisme i també es penjaran a la pàgina web i al canal Vímeo de TGNturisme. Així mateix, es viralitzaran a través de les xarxes socials Facebook, Twitter i Google+. Podeu consultar els vídeos en aquests dos enllaços:

randomness