• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

EL DIUMENGE 4 D’OCTUBRE LA TARRACO ARENA SERÀ L’ESCENARI DE LA INICIATIVA “HI HA CONCURS"

© Mauri
26/08/2020
Font: 
Ajuntament de Tarragona

“Hi ha Concurs” és la nova proposta audiovisual impulsada pel Concurs de Castells i produïda conjuntament amb la televisió pública del Camp de Tarragona TAC 12, en col·laboració amb la Xarxa de Comunicació Local. S’emetrà el diumenge 4 d’octubre, amb la Tarraco Arena (TAP) com a teló de fons, coincidint amb el dia que estava previst celebrar la jornada de diumenge de la XXVIII edició del Concurs de Castells.

En la iniciativa hi participaran les deu colles que han estat presents en la jornada de diumenge de les tres darreres edicions (2014, 2016 i 2018), és a dir, des que el Concurs va passar a tenir el format actual de tres diades. Cada formació estarà representada pel cap de colla de l’edició del Concurs del 2018.

Així doncs, les colles que formaran part d’aquesta proposta impulsada per celebrar el Concurs de forma adaptada a la situació actual, i que ja han confirmat la seva participació, són: Capgrossos de Mataró, Castellers de Barcelona, Castellers de Sabadell, Castellers de Sants, Castellers de la Vila de Gràcia, Castellers de Vilafranca, Colla Joves Xiquets de Valls, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Colla Vella dels Xiquets de Valls i Xiquets de Tarragona.

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha destacat el fet que “del total de colles participants cinc siguin de la zona tradicional i cinc de l’anomenada zona d’expansió. Això demostra que es vol seguir mantenint el caràcter nacional que assumeix el Concurs cada dos anys”.

Aquest 2020 “Hi ha Concurs”
“Hi ha Concurs” es podrà seguir per TAC 12, i els diferents canals de la Xarxa de Comunicació Local, el diumenge 4 d’octubre, a partir de les 10 hores.

El director de TAC12, Xavier Abelló, tot i que no ha desvetllat gaire detalls de la iniciativa, ha explicat que el guió d’aquesta proposta audiovisual de nova creació, que estarà capitanejada per l’equip que durant els darrers anys ha estat al capdavant de les retransmissions castelleres, tindrà format de concurs. Així doncs, les colles rebran uns premis en funció del resultat que obtinguin a partir d’una dinàmica de temàtica castellera que se’ls plantejarà.

Òbviament, la realització d’aquesta iniciativa es farà tenint en compte totes les mesures sanitàries que les autoritats recomanin, d’acord amb l’evolució de la pandèmia.

La directora castellera del Concurs, Ester Roca, ha destacat que la idea sorgeix amb la voluntat de posar en valor el paper de les colles castelleres en un any especialment complex. “Ens agradaria estar a les places, però, malauradament, no pot ser. Per aquest motiu, l’objectiu principal d’aquesta iniciativa és, en definitiva, mantenir viu l’esperit de Tarragona com a capital castellera i recuperar, amb la TAP com a escenari protagonista, l’esperit festiu i de retrobada de l’espectacle casteller més gran del món”, ha afirmat Roca.

 

randomness