• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

COM VISITAR LES 15 CIUTATS PATRIMONI DE LA HUMANITAT EN UN MATEIX DIA DES DE CASA

07/04/2020
Font: 
Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat

Els nostres balcons, televisors i dispositius mòbils s'han convertit en les principals finestres obertes al món durant la crisi del COVID-19. Amb l'objectiu de fer més suportable la quarantena, el Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat i GVAM han posat a disposició de tots els públics els continguts digitals de les 15 Ciutats Patrimoni de la Humanitat. Des d'ara, és possible emprendre viatges virtuals que ens permetran conèixer més a fons aquestes ciutats que són de Tota la Humanitat i que ens esperen de nou quan, entre tots, superem aquesta situació.

Tots els continguts i recursos fruit del projecte desenvolupat entre 2025 i 2018 pel Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat, la Fundació Orange i GVAM, per crear l'app "Ciutats Patrimoni d'Espanya", estan ara disponibles a la nova pàgina web: https://appsciudadespatrimonio.gvam.es, que veu la llum per tal d'ampliar la seva audiència i portar de manera gratuïta a tots els públics l'immens patrimoni cultural de les 15 ciutats espanyoles inscrites a la Llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO: Alcalá de Henares, Àvila, Baeza, Càceres, Còrdova, Conca, Eivissa, Mèrida, Salamanca, San Cristóbal de la Laguna, Santiago de Compostel·la, Segòvia, Tarragona, Toledo i Úbeda, totes elles incloses al microsite.

Amb aquest web, el viatger podrà conèixer la Hispània romana passejant per Mèrida, Segòvia i Tarragona; descobrir el passat renaixentista del sud a través de les localitats d'Úbeda i Baeza; submergir-se en el passat jueu de la península a Àvila, Còrdova, Segòvia i Toledo; gaudir de diverses opcions culturals al voltant de Madrid en ciutats com Conca; comprendre per què Toledo i Còrdova són les capitals històriques del territori; seguir les petjades de Santa Teresa entre Àvila, Toledo i Segòvia; gaudir i comparar les nou grans catedrals; viatjar a Salamanca i Alcalá de Henares, ciutats universitàries i universals; creuar els límits peninsulars per endinsar-se a Eivissa i San Cristóbal de la Laguna; pelegrinar a Santiago de Compostel·la o recórrer les dues ciutats extremenyes Patrimoni de la Humanitat, Mèrida i Càceres.

'Les combinacions temàtiques i formes de descobrir el nostre passat són innombrables! A més, a través de narracions, textos, imatges i vídeos en llengua de signes, el contingut, en diverses llengües, és accessible per a tothom.

En total, aquesta col·laboració entre el Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat i GVAM ofereix més de 600 vídeos en llengua de signes, 600 locucions, 600 audiodescripcions i al voltant de 1.500 fotografies que faciliten l'accés a la cultura a tots els viatgers, independentment de les seves capacitats sensorials. Sens dubte, aquesta eina conté una de les bases de dades culturals en format multimèdia i accessibles més grans d'Espanya.

Esperem que us agradi!

randomness