• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

Jornades de Divulgació Històrica de la Tarragona de 1800

© Francesc Sech
A la tardor

Les Jornades de Divulgació Històrica TARRAGONA 1800 tenen com a finalitat difondre en clau didàctica i cultural la història de la Tarragona contemporània a cavall entre els segles XVIII i XIX. Unes jornades úniques dins del nostre territori amb el fil conductor de la Guerra del Francès i del ferotge setge que la ciutat de Tarragona, convertida en capital i última plaça forta del principat, patí l’any 1811.

L’estudi d’aquest important període de la ciutat ens permetrà conèixer com vivien els ciutadans de Tarragona d’aquella època i descobrir els principals tarragonins que van fer història dins i fora de la ciutat.

TARRAGONA 1800  és un producte dissenyat en clau històrica que té com a objectiu fer conèixer com eren, com es vivia, i quines eren les principals tradicions i costums de l’època a les principals poblacions del nostre territori, a partir de com era la ciutat de Tarragona.

Així mateix,  vol fer conèixer el paper de la ciutat envers Catalunya i les seves relacions amb Espanya i Europa. Alhora pretén aprofundir en el període napoleònic, en la Guerra del Francès i en el Setge de Tarragona de 1811.

Aquestes jornades també volen servir d’aparador cultural de tota la cultura popular i tradicional heretada d’aquesta època,  tant a dins com a fora del nostre país (festes, trobades,...) i fer-les conèixer amb una gran difusió. Com a exemple, podem destacar les festes de l’Encamisada de Falset, la Festa del Bruc al Bruc, la Festa de la Girona Napoleònica, el Setge de Saragossa...

Finalment, volen posar en valor els principals edificis històrics, religiosos, públics, privats i militars de Tarragona i de les principals ciutats catalanes de l’època (esglésies, convents, hospitals, cases senyorials, mercats, quarters, fortins, baluards,...), i conèixer més a fons els principals museus que fan possible conservar el patrimoni material de l’època.

Vegeu l'edició 2021 aquí