• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

TOT A PUNT PER ENCENDRE EL NADAL A TARRAGONA

23/11/2023
Font: 
Ajuntament de Tarragona

Una festa amb 120 drons i el Bus Comerç protagonitzen la jornada inaugural d’un programa que tindrà 150 actes

Tarragona ja ho té tot a punt per encendre el Nadal 2023/2024. Demà 24 de novembre, a les 18 h s’iniciarà la festa d’encesa de llums, enguany amb un innovador espectacle en què 120 drons il·luminaran el primer dia de campanya nadalenca a la ciutat. A la mateixa hora, el Bus Comerç gratuït començarà a rodar pels diferents eixos comercials de la ciutat.

La festa tindrà un espectacle itinerant que arrencarà des de la Font del Centenari fins arribar al Balcó del Mediterrani, on, després dels parlaments, hi haurà un espectacle de llums i so amb 120 drons que es podrà contemplar des del mateix Balcó del Mediterrani, el passeig de les Palmeres i la Baixada de Toro. En acabar, l’espectacle itinerant tornarà a la Font del Centenari, on s’encendrà l’arbre de Nadal. L’acte inaugural acabarà al Mercat, on es farà l’encesa de l’enllumenat de l’espai. La festa estarà conduïda per l’actor i influencer Mario Enzo i es podrà seguir en directe a través de les xarxes socials de l’Ajuntament i per Tarragona Ràdio.

També demà Tarragona celebrarà el Black Friday amb la posada en marxa del Bus Comerç i l’obertura dels comerços de La Via T, El Corte Inglés i el Parc Central fins a mitjanit. El bus gratuït farà parada a la Rambla Nova 98, l’avinguda Lluís Companys 1 i 10 i  l’avinguda de Roma 17 i 24. El recorregut, doncs, aproparà les persones que vulguin fer les seves compres a Tarragona al mateix centre i a les immediacions del Corte Inglés i el Parc Central. L’horari serà de 18 a 23 h durant la primera jornada i tornarà a recórrer els eixos comercials de la ciutat tots els dissabtes de desembre i el dijous 4 de gener, en horari de matí i tarda.

El mateix 24 de novembre obriran les principals fires i mercats de Nadal, un altre element essencial de les festes. La Fira de l’Oli DOP Siurana tindrà lloc els dies 24 i 25 de novembre a la plaça Corsini; per la seva banda, la Fira de Nadal es podrà visitar del 24 de novembre al 23 de desembre a la Rambla Nova (davant de Teresianes) i el Mercat de Nadal davant del Corté Inglés, i a partir del 5 de desembre també es podrà visitar la Fira de l’Artesania al tram central de la Rambla Nova. Del 24 de novembre al 8 de gener tindrà lloc, d’altra banda, la Fireta de Nadal de la Via T, amb atraccions i activitats infantils a la plaça Verdaguer.

Contacontes, poesia, una original proposta per a mascotes amb el nom de Nadal Bestial a la Rambla Nova de la mà de Prozoo i la festa Light Friday al Parc Central són altres de les propostes de la jornada inaugural.

Aquest Nadal, tu ets l’estrella

La campanya de Nadal que s’inicia demà vol posar en valor el potencial de Tarragona com a pol d’atracció comercial i turístic: de la mà d'El Corte Inglés, Parc Central i La Via T es pretén reforçar el posicionament de la ciutat com a destinació de compres i activitats durant les festes, especialment del turisme més proper, que es vol que tingui Tarragona com una opció a l’hora de planfiicar les seves compres i activitats familiars durant aquest període.

Alhora, es tracta d’una campanya molt centrada en els tarragonins i les tarragonines i la il·lusió del Nadal. Amb l'eslògan "Nadal TGN, tu ets l'estrella" s'ha volgut transmetre aquest missatge i s'han utilitzat alguns dels elements més identificatius de la ciutat, com ara el Balcó del Mediterrani o el Pont del Diable, acompanyats per l'estrella de Nadal, leit motiv de campanya.

La programació va des de la inauguració amb el Bus Comerç i la festa d’encesa de llums fins a l’emotiva Cavalcada de Reis, passant per clàssics com l’Home dels Nassos, la Cursa de Sant Silvestre, el Parc Infantil de Nadal, Els Pastorets, la pista de gel o el Magatzem Reial; i incorpora novetats com ara la programació especial als mercadets de Tarragona, el reforç del Nadal als barris i la recuperació de la Festa de Cap d’Any a la plaça Corsini.

El programa també inclou sessions de contacontes, representacions teatrals i musicals, activitats infantils i juvenils, diferents fires i mercats, pessebres, una programació turística especial per al pont de desembre i tot un seguit de propostes fins arribar als 150 actes.

randomness