• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

Museu del Port de Tarragona

© Museu del Port
© Museu del Port
© Museu del Port
© Museu del Port
© Museu del Port
© Museu del Port
© Museu del Port
© Museu del Port
© Museu del Port
© Museu del Port
© Museu del Port

El Port de Tarragona va transformar el Moll de Costa per a ús ciutadà. La ubicació del Museu del Port de Tarragona en aquest espai avala que sigui l'equipament encarregat de la preservació i divulgació del patrimoni marítim i portuari de la nostra costa.

L’any 2000, l’antic magatzem de Refugi 2, construït a mitjan segle XX, va ser l’edifici idoni per acollir el Museu, atès el gran volum dels objectes a exposar, així com l’amplitud d’espai d’aquesta antiga nau de dipòsit de mercaderies. 

Al 2020 es va portar a terme una reforma integral, tant de l’edifici com de la museografia, que ha suposat un canvi total de l’exposició permanent, on fer-se a la mar, treballar i gaudir del port en són els eixos principals. El patrimoni preservat vincula l’activitat portuària amb el propi Barri del Port i El Serrallo, barri pesquer.

Aquest espai patrimonial continua mostrant la vida del Port de Tarragona i així fent protagonista el patrimoni portuari tarragoní gràcies a la difusió i a la investigació del #NouMuseuPortTarragona, testimoni de l’ADN de la gent de mar vinculada als ports comercial, pesquer i esportiu del Port de Tarragona.   

El 17 de juliol de l’any 2021 es va inaugurar aquesta reforma aconseguint el Premi de l’Associació de Museòlegs de Catalunya en l’àmbit de projectes de reforma integral de Museus 2022.
Tots els aspectes de l’activitat d’un port, com el nostre, es desenvolupen en les propostes educatives i de lleure familiar que es porten a terme en tallers i activitats.

Per a visites guiades i de grups si us plau contacteu per telèfon al número: 977 25 94 34 o per correu electrònic enviant petició de visita a: museudelport@gmail.com.

Fora de l’àmbit del Museu, gaudireu de la Ruta Patrimonial del Port de Tarragona. Senyalitzada amb plafons, permet conèixer, in situ, una dotzena d’elements de patrimoni portuari, en un recorregut de quatre quilòmetres des del Museu del Port fins al Far de la Banya, a l’extrem del dic de Llevant. És una ruta sostenible perquè la major part s’ha de fer a peu, amb bicicleta...

Horaris i preus dels museus i monuments (1 - 14 juliol 2024)

Horaris i preus dels museus i monuments (15 - 21 juliol 2024)

Horaris i preus dels museus i monuments (22 juliol - 2 agost 2024)

Horaris i preus dels museus i monuments (3 - 31 agost 2024)

Museu del Port de Tarragona
Moll de Costa, s/n43004Tarragona
977 25 94 34
Coordenades: 
41.109891775200, 1.246016621480

També us pot interessar...