• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

LA MOSTRA ‘CINEMA LLIURE A LA PLATJA’ ARRIBA PER PRIMER COP A TARRAGONA

05/06/2023
Font: 
Ajuntament de Tarragona

Els dies 10, 17 i 24 de juliol la ciutat acollirà a la platja de la Móra tres projeccions de cinema independent

Tarragona serà aquest estiu, per primer cop, una de les seus de la mostra ‘Cinema Lliure a la Platja’, que del 30 de juny al 10 d’agost portarà diferents títols de cinema independent a platges de Catalunya, Mallorca i la ciutat de Tarragona.

En concret, els dilluns 10, 17 i 24 de juliol la platja de la Móra acollirà tres projeccions de la mostra de cinema independent. La resta de platges on es desenvoluparà el programa seran les de Barcelona, El Prat, Sitges, Palamós i Tossa de Mar a Catalunya i les platges de Palma i Pollença a Mallorca. En totes aquestes localitats, es podrà veure l’espot de la darrera campanya turística de Tarragona. Aquesta programació complementa l'oferta lúdica d'estiu de la ciutat en matèria de cinema a la fresca (els dimecres amb Festival Sota La Palmera i els divendres amb Estiu Espectacular).

Tarragona s'integra així a la 12a edició del festival de Cinema Lliure a la Platja amb la projecció de tres pel·lícules dirigides per tres directores (Carla Simón, Alaúda Ruiz de Azúa i Charlotte Wells) i que han obtingut reconeixement internacional: Alcarràs, guanyadora de l'Os d'Or al 72è Festival Internacional de Cinema de Berlín; Cinco Lobitos, guanyadora de tres premis Goya, entre ells els de millor direcció novell i millor interpretació femenina per Laia Costa; i Aftersun French Touch Prize al Festival de Cannes.  

Davant dels mitjans, l’alcalde i conseller de Turisme en funcions, Pau Ricomà, ha volgut destacar el “caràcter familiar, mediterrani i de qualitat” de la proposta, “en sintonia perfecta amb els valors que volem per a Tarragona com a ciutat i com a destinació”. “Ens incorporem, organitzant les projeccions des del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, a una proposta d’èxit i posem en valor la platja de la Móra, que és un autèntic paradís mediterrani”, ha afirmat Ricomà per valorar l’arribada de la mostra a Tarragona.

Pau Ricomà ha explicat també que l'any 2022 Tarragona Turisme va participar a Cinema Lliure realitzant una acció publicitària vinculada a la promoció de la destinació i que en aquesta edició del 2023 Tarragona hi participa directament com a una de les vuit localitzacions on s'oferirà “un espai de convivència per veure cinema de qualitat, independent i en versió original en un entorn urbà a l’aire lliure”. “Cinema Lliure a la platja de la Móra és una oferta lúdica complementària per als càmpings de la ciutat i una oferta cultural de primer nivell i descentralitzada per al veïnat de Tarragona: esperem la presència de 1.000 espectadors per sessió” ha avançat l’alcalde.

Per la seva banda, la directora de Cinema Lliure a la Platja, Juliana Spadano, ha assegurat que feia temps que es plantejaven “portar el festival a Tarragona, perquè té unes platges magnífiques”. Spadano ha explicat també que en aquesta dotzena edició hi haurà 22 projeccions a vuit localitats, en el que qualifica com “una experiència única i molt bonica” i ha afegit que la mostra vol “donar visibilitat al nou talent i a les dones directores”.

Les pel·lícules es projectaran quan es pongui el sol, a les 21 h, per assegurar una bona visibilitat de la pantalla. Abans de cada llargmetratge es projectarà un curtmetratge, per als quals enguany el festival compta amb la col·laboració dels festivals Filmets i Conofest, així com amb la participació d'escoles de Catalunya i Mallorca en la Convocatòria Nou Talent.

randomness