• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

L’AJUNTAMENT DE TARRAGONA PROGRAMA ‘TARRAGONA SOBRE RODES’ PER INCENTIVAR LA MOBILITAT SOSTENIBLE, EL COMERÇ I EL TURISME

Tarragona sobre rodes
15/06/2022
Font: 
Ajuntament de Tarragona

Les jornades tindran lloc divendres 17 a la tarda i dissabte 18 a la Rambla Nova i la plaça Verdaguer

La conselleria de Comerç, la conselleria de Territori i el Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, en col·laboració amb Mercats de Tarragona, han programat aquest divendres a la tarda i dissabte matí i tarda unes jornades sobre la mobilitat sostenible, turisme i comerç que porta per nom Tarragona sobre rodes. Es tracta d’una activitat de sensibilització de l’ús dels vehicles menys contaminants com cotxes i motocicletes elèctriques, bicicletes i vehicles de mobilitat personal.

Aquestes jornades tindran com a epicentre la Rambla Nova, així com la plaça Verdaguer. La Rambla Nova es dividirà per trams: un es dedicarà a tallers de vialitat, un altre a cotxes elèctrics on diferents concessionaris cediran els seus vehicles per a provar-los i, un tercer tram, per a bicicletes elèctriques i on també es faran exhibicions d’skates. Les coques de la Rambla Nova es convertiran en expositors de cotxes, motos, patinets i bicicletes elèctriques, bicicletes manuals, monopatins... i altres elements de mobilitat personal de baix impacte. A banda i banda de les coques, la calçada es convertirà en un circuit per testejar els diferents vehicles exposats.

Entre els col·laboradors que participaran a la iniciativa trobem tres importants grans grups d’automoció de la nostra ciutat: Grup Nima Automoció, Motor 23 i Grup Baycar, que aportaran els seus vehicles i el seu coneixement sobre el sector a les jornades.

De la mateixa manera, el petit comerç també estarà present de la mà de botigues locals com PCBox, Monopatin Shop, Ebroh TGN i altres comerços locals especialitzats en bicicletes. També hi participarà Decathlon, que s’ha bolcat amb la iniciativa.

Els concessionaris que participen en aquesta jornada són el Grup Jovacar i Baymoto, Nima Automoció i Baycar. 

“L'objectiu de la conselleria de Comerç és dinamitzar el sector que es dedica a la venda de vehicles i elements de mobilitat”, explica el conseller de Comerç, Dídac Nadal.

La conselleria de Territori, en coordinació amb les empreses de patinets elèctrics que operen a la ciutat, posaran a disposició els seus vehicles de mobilitat personal perquè a través del Patronat Municipal de Turisme es facin visites guiades pels monuments històrics de la ciutat.

“Des de la conselleria de Territori es vol impulsar l'ús de la bicicleta i la micromobilitat a tota la ciutat, raó per la qual s'ha proposat la participació de les empreses de lloguer de patinets i la participació de cooperatives pel foment de la bicicleta”, explica el conseller de Territori i Mobilitat, Xavier Puig. I afegeix: “Tot plegat en el marc del Tarragona ciutat 30, que posa dalt de tot el vianant i la mobilitat no contaminant”. Per la seva part, el gerent del Patronat Municipal de Turisme, Víctor Franquet, subratlla que “aquest cap de setmana tot el turisme que arribi a la ciutat anirà orientat a la mobilitat”.

Tocabemolls i Pujats de to per animar l’ambient

Finalment, també hi haurà Djs i xarangues com Tocabemolls i Pujats de to que recorreran el centre de la ciutat amb l’objectiu de portar la gent per tot el teixit comercial del nucli central de Tarragona. Per aquest motiu, les activitats s’encetaran divendres de 17 a 21 h i dissabte de 10.30 a 14.00 h i de 17.00 a 21.00 h i els vehicles i motocicletes elèctriques, bicicletes, patinets, els skates i vehicles de mobilitat personal seran els autèntics protagonistes de Tarragona aquest cap de setmana.