• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

L’AJUNTAMENT DE TARRAGONA PRESENTA LA CAMPANYA DE NADAL “TARRAGONA, EL MILLOR REGAL”

25/11/2020
Font: 
Ajuntament de Tarragona

Avui s’ha presentat la campanya de Nadal a la ciutat sota el títol “Tarragona, el millor regal”. Un relat que s’adapta a la situació actual marcada per la pandèmia de la Covid-19 i que convida als ciutadans a viure aquestes dates a la ciutat, en un Nadal íntim, segur i solidari. Tal i com ha destacat la consellera María José López “es tracta d’un Nadal que més que mai posa en valor la proximitat i els detalls quotidians”. El tret de sortida de la campanya serà l’encesa dels llums de Nadal el proper divendres 27 a les 19 h en un acte que s'emetrà a través de TAC12, que tindrà als més petits com a protagonistes i comptarà amb la presència de l’alcalde i la consellera de comerç Maria José López. 

Aquest any per desenvolupar la campanya de Nadal els departaments de l’Ajuntament han treballat de manera transversal, seguint un mateix relat, amb la voluntat de seguir al costat del ciutadà i intentar arribar a tots els racons. Per això moltes de les activitats que s’oferiran seran en línia o activitats com el tradicional passeig de l’Home dels Nassos es descentralitzaran i es podran gaudir als diferents barris de la ciutat. 

Una imatge propera 

La imatge creativa de la campanya és obra de Mo Espasa, una jove dissenyadora de la ciutat que en els seus treballs sempre mostra una sensibilitat especial. En aquest cas, ha elaborat un disseny on la ciutat és la protagonista presentada a mode de collage circular, com un regal. Es tracta d’un treball d’artesania en paper, que transmet a la perfecció la voluntat de reinventar la ciutat i les festes per tal de fer-les totalment nostres.

Comerç de proximitat  

Des de la conselleria de Comerç, s’han preparat diferents activitats per tal de dinamitzar el sector comercial en aquestes dates. L’encesa de les llums de Nadal coincideix amb el Black Friday, i són molts els comerços de la ciutat que s’han sumat a aquesta data amb descomptes especials a través d’una campanya engegada conjuntament amb la ViaT. 

A partir del 29 de novembre i de manera diària, s’han programat diverses accions d’animació pels carrers de la ciutat que tenen com a objectiu portar a tots els racons de la ciutat la màgia del Nadal. La consellera Maria José López ha explicat que “es tracta de 3 propostes que aniran girant per diferents punts de la ciutat i que es podran veure tant en horari de matí com de tarda. D’aquesta manera es busca descentralitzar les activitats, evitant aglomeracions, i a la vegada dinamitzar el comerç de tots els barris.”

També es durà a terme una gimcana d’aparadors i un concurs d’aparadors en col·laboració amb la ViaT. 

Els actes tradicionals també es reinventen 

Els actes més tradicionals també s’adaptaran a l’escenari actual, per aquesta raó s’han organitzat diferents activitats per tal de mantenir viva la il·lusió d’aquestes dates. El 22 de desembre s’inaugurarà l’exposició de dotze de les carrosses dels Reis d'Orient al Refugi 1 del Moll de Costa per a què els infants puguin visitar-la. També pensant amb els més petits s’ha programat l’espectacle familiar Mireu allà dalt els dies 22 i 23 de desembre, per tal de descobrir el món casteller des d’una manera lúdica.  

L’Home dels Nassos aquest any s’aixecarà més aviat i a partir de les 10 del matí estarà voltant per la ciutat a dalt del seu cotxe i acompanyat pels músics del Tecler amb el seu trenet.  

El 2 de gener obrirà les seves portes el Magatzem Reial al Refugi 1 del Moll de Costa. Fins al dia 5, els nens de la ciutat podran visitar el magatzem i veure com els patges enllesteixen els preparatius per la nit més màgica de l’any. Del 2 al 4 de gener, els patges també recolliran les cartes al Patí Jaume I de l’ajuntament.  

Pel que fa a l’arribada dels Reis d’Orient, aquest any, de forma virtual, arribaran com sempre al Serrallo i s'adreçaran a tots els infants amb un missatge de pau i just després començaran a repartir els regals passant per totes les cases amb els seus Patges que tant han treballat aquests dies. 

Activitats de Nadal pels petits i els joves 

El context actual també ha provocat que hi hagi canvis en les activitats per als infants i joves. Pel que fa als més petits, es tornarà a dur a terme l’Arbre dels Desitjos, el dia 19, amb la recepció de l’alcalde Pau Ricomà i el conseller d’Educació Manel Castaño, i dels representants de les escoles. Aquest any, s’han preparat activitats a través de la xarxa com concursos o contacontes. 

Els joves de la ciutat es podran sumar al CASALx20 organitzat per la conselleria de Joventut. Del 27 al 30 s’han preparat tallers – de galetes, ràdio, de clauers...-, cursos – de gènere, de programari lliure...- i activitats de Cultura KESSE – cap d’any, mostra de cultura urbana...- pels joves a partir de 12 anys. La majoria de les quals a través del campus virtual de Joventut.  

Cites culturals  

El Teatre Tarragona també acollirà diferents espectacles per gaudir del Nadal més cultural. El divendres 11 de novembre, Nuel Galan portarà el seu espectacle de màgia “Hidden” a Tarragona. El diumenge 13 de setembre, pujarà a l’escenari l’Orquestra de cambra de l’Empordà amb el “Concerto a tempo d'umore”. Un espectacle únic al món, on dotze músics i un director d'orquestra ens mostren un muntatge còmic i musical amb una banda sonora formada per les peces més conegudes dels grans autors de la clàssica. El dissabte 19, el director Àlex Rigola portarà el seu espectacle “La Gavina, una versió lliure de l’obra d’Anton Txékhov”. El diumenge 20, els infants gaudiran de l’adaptació teatral de “El Monstre de Colors”,  l’obra d’Anna Llenas sobre les emocions.  I tampoc podia faltar el clàssic nadalenc “Trencanous” que en aquesta ocasió representaran els ballarins Rady Miniakhmetov i Orión Pico Plaja acompanyats pels alumnes del centre de grau professional Artemis Dansa.  

El Teatre Tarragona també acollirà els concerts del cicle DCicle de música de cambra organitzat per les Joventuts Musicals de Tarragona: el dimarts 1 de desembre el Cosms Quarte & Fernando Arias, el 15 de desembre Alvaro Mur i el 30 de desembre Jove Orquestra InterComarcal i Kebyart Ensemble.  

Pel que fa a exposicions fins al 31 de gener es podran visitar les exposicions Talent Latent /SCAN 2020 i #IamAbleProject a la Casa Canals.  

Canals de comunicació 

Totes les activitats es podran consultar a la web https://nadal.tarragona.cat així com a  l’APP TGN Agenda, que recull totes les activitats que se celebren a la ciutat (https://agenda.tarragona.cat/descarregat-lapp). Les xarxes socials de l’Ajuntament també faran ressò puntual de les activitats, així com les xarxes de Comerç (Facebook i Instagram) recentment obertes, que informaran de totes les activitats de suport al comerç. 

Vegeu el dossier d'activitats aquí

randomness