• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

IRYO INAUGURA LA CONNEXIÓ COMERCIAL AMB TARRAGONA AMB L'ALCALDE DE LA CIUTAT I EL SECRETARI GENERAL D'INFRAESTRUCTURES

© Tjerk van der Meulen
16/06/2023
Font: 
iryo

El primer operador privat espanyol d´Alta Velocitat completa amb aquest primer viatge comercial entre Madrid i Camp de Tarragona amb parada a Saragossa la primera fase del projecte.

Inicia les operacions amb Tarragona amb dues freqüències, una per sentit.

iryo, primer operador privat espanyol d'Alta Velocitat participat pels socis de Trenitalia, Air Nostrum i Globalvia, ha realitzat avui el seu primer viatge comercial entre les Estacions de Madrid Atocha a les 9.16 h, amb arribada a l'Estació Camp de Tarragona a les 11.29 h i parada a l'Estació de Delicias de Saragossa.

A l'arribada a l'Estació Camp de Tarragona, el primer tren comercial d'iryo ha estat rebut per l'alcalde en funcions de Tarragona, Pau Ricomà, a bord del que hi anaven Xavier Flores, Secretari General d'Infraestructures del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA), i Simone Gorini, Conseller Delegat i General Manager d'iryo, i l'equip directiu de l'operador.

Després de la recepció a l'Estació, s'ha celebrat un esdeveniment inaugural a l'Amfiteatre Romà de Tarragona en què s'ha presentat que iryo inicia les operacions comercials amb dues freqüències diàries amb Tarragona, una per sentit, i que amb elles són 34 les freqüències diàries que l'operador té amb Catalunya sumant les de les ciutats de Barcelona i Tarragona.

“Amb l´establiment d´aquesta nova ruta obrim les portes a un flux constant de visitants que podran explorar i conèixer les meravelles que Tarragona pot oferir. El nostre patrimoni històric, les nostres platges de sorra daurada, l'exquisida gastronomia o les nostres festes tradicionals són només algunes de les atraccions que volem continuar compartint durant tot l'any”, ha destacat l'alcalde de Tarragona i conseller de Turisme en funcions, Pau Ricomà, per donar la benvinguda a la companyia.

L'entrada d'un tercer operador, com és iryo, al mercat de l'Alta Velocitat espanyola, està revolucionant el sector ferroviari i de la mobilitat. Com a conseqüència, l'estrena de la nova connexió amb Tarragona continua posant en relleu l'èxit de la liberalització: un èxit sens dubte compartit que es tradueix en benefici dels ciutadans”, ha destacat durant l'esdeveniment celebrat a l'Amfiteatre, Xavier Flores, Secretari General d'Infraestructures del MITMA.

Simone Gorini, Conseller Delegat i General Manager d'iryo, ha destacat a la seva intervenció que “l'arribada a Tarragona significa completar amb èxit la primera fase del projecte, amb operacions comercials en dotze destinacions i el 100% dels nostres 20 trens nous en circulació. A més, arribar a Tarragona suposa ampliar a 34 les freqüències diàries que tenim a Catalunya, regió amb què a iryo tenim un fort compromís amb el seu desenvolupament socioeconòmic. Un cop desplegada aquesta primera fase, a iryo tenim l'objectiu de posicionar-nos com a opció preferencial de transport, impulsant un veritable canvi modal en la mobilitat cap a la sostenibilitat”.

A bord d'aquest primer viatge amb Tarragona també han assistit representants d'Adif i de la Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia (CNMC), així com una nodrida representació empresarial dels sectors turístics i de transports.

iryo va començar les seves operacions comercials el 25 de novembre del 2022 entre Madrid, Saragossa i Barcelona i el 16 de desembre va arribar a València i Conca. Seguint amb el full de ruta, el 31 de març va inaugurar la connexió amb Andalusia, arribant a Còrdova, Màlaga i Sevilla, el 2 de juny a Albacete, Alacant i Antequera, i finalment avui 15 de juny ha arribat a Camp de Tarragona.

Amb una proposta basada en la personalització i la flexibilitat, iryo ha dissenyat quatre classes de confort per satisfer les diferents necessitats dels clients: Infinita, Singular Only YOU, Singular i Inicial. Totes compten amb reposabraços individuals equipats amb endolls USB i estàndard i accés a WiFi gratuït amb possibilitat de connexió 5G. A més l'operador brinda una oferta gastronòmica única sota una marca pròpia creada per als seus viatgers, 'Haizea', amb una gran varietat de menús a bord preparats al moment i elaboracions de producte de temporada maridades amb primeres marques de begudes i carta de vins amb Denominacions d'Origen espanyoles.

randomness