• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

EL PROGRAMA ‘SENSE FICCIÓ’ DE TV3 ESTRENA AQUEST DIMARTS EL DOCUMENTAL ‘EL CAS LOVEPARADE’

25/01/2021
Font: 
Ajuntament de Tarragona

La producció analitza el macrojudici de la tragèdia succeïda a Alemanya el 2010, en què dues estudiants de Tarragona i Cambrils van perdre la vida, i s’ha rodat en part a Tarragona amb el suport de la Tarragona Film Office

El programa Sense ficció de TV3 estrena aquest dimarts 26 de gener (22.05 h) el documental El cas Loveparade, que analitza el macrojudici de la tragèdia succeïda a Alemanya el 2010, en la qual dues estudiants de la demarcació de Tarragona van perdre la vida. La producció, rodada en part a Tarragona durant el mes de maig de 2020, compta amb el suport de la Tarragona Film Office, l’oficina d’atenció als rodatges del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona. 

El cas Loveparade és un relat periodístic sobre el macrojudici per la mort de 21 persones a causa d'una allau humana durant la Loveparade de Duisburg del 2010 a través de l’experiència dels pares d’una de les víctimes: la tarragonina Clara Zapater Caminal, flla de l’advocat i exregidor de l’Ajuntament de Tarragona Francisco Zapater.

El documental, dirigit per Dominik Wessely i produït per Arpa Films i Docdays Productions, lluita per set premis en la pròxima edició dels Premis Gaudí de l’Acadèmia del Cinema Català: direcció, guió, direcció de producció, muntatge, música original, fotografia i so.

Sinopsi

La Loveparade, la festa dance de la música electrònica, nascuda com una manifestació per la pau, s’havia convertit en un negoci colossal. El juliol del 2010 es fa a Duisburg, Alemanya, en el recinte d’una antiga estació de mercaderies. De bon principi aplega 250.000 assistents, la majoria joves, com el grup d’universitaris de Clara Zapater i Marta Acosta. En pocs segons, la celebració es converteix en una tragèdia. 21 persones perden la vida en una allau humana, entre les quals hi ha les dues estudiants de Tarragona i Cambrils.

Les famílies de les víctimes no entenen com ha pogut passar un desastre com aquest en un país europeu. Els pares de la Clara, Paco i Núria, estan segurs que la mort de la seva filla és culpa de la mala organització. Els familiars de les víctimes busquen respostes en un procés judicial que s’allarga gairebé deu anys. Què va passar? Qui n’és responsable? Polítics, policies i un gran empresari estan en el punt de mira.

El cas Loveparade dona veu als protagonistes de la història i analitza la tragèdia. El videodiari d’un supervivent ens permet viure la catàstrofe des de dins. Testimonis inèdits ens permeten seguir els pares de la Clara en la seva lluita per obtenir la justícia que la seva filla i les altres víctimes es mereixen. Aconseguiran el seu objectiu?

Vegeu el tràiler de TV3 aquí

randomness