• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

COMENÇA LA 23a EDICIÓ DE TARRACO VIVA

22/05/2021
Font: 
Ajuntament de Tarragona

L’acte inaugural s’ha centrat en una conversa propiciada per un tast de les principals novetats del festival 

Avui ha començat la 23a edició del Festival Tarraco Viva amb l’acte d’inauguració, el qual ha comptat amb la participació del director del Festival, Magí Seritjol; del catedràtic Joaquín Ruiz De Arbulo; de l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà; del conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo, del Sr. Joaquim Nin, vicepresident primer de la Diputació de Tarragona i del Sr. Lluis Baulenas, secretari general de Cultura de la Generalitat de Catalunya. 

Com sempre, Tarraco Viva gira entorn l’objectiu de conèixer el passat per entendre el present: “La història ens ajuda a reflexionar en profunditat. Tenim 220 actes per crear estructures mentals que ens ajudin a millorar com a societat”; ha destacat Magí Seritjol, director del Festival. 

L’alcalde Pau Ricomà ha remarcat que “Tarraco Viva no només és un esdeveniment de recreació i divulgació històrica, sinó que incorpora la reflexió que en aquesta edició girarà entorn al magnicidi”. Per la seva banda, el regidor de Patrimoni Herman Pinedo ha volgut posar de manifest que “en 8 mesos s’han organitzat dues edicions de Tarraco Viva, adaptant-se al context sanitari i mostrant una gran resiliència”. Joaquim Nin ha felicitat l’organització del festival i ha lloat la qualitat de les propostes “que expliquen la història d’una manera rigorosa, posant en valor el patrimoni històric”. Lluís Baulenas ha ressaltat que aquesta edició del festival “arriba despès d’un any especialment complicat per a la cultura, quan comencem a veure un horitzó d’esperança” i ha afegit que “Tarraco Viva és un referent europeu en la recreació històrica”.  

L’acte d’inauguració, que porta per títol “Els Idus de març, el final de la República romana”, ha tingut lloc al passeig Arqueològic de la ciutat i ha consistit en una explicació de l'eix principal del festival d'enguany, que gira a l’entorn de la mort de Juli Cèsar i la fi de la república romana. 

La inauguració s’ha articulat al voltant d’una conversa entre Magí Seritjol, director del festival i Joaquín Ruiz de Arbulo, catedràtic d’arqueologia de la URV i investigador de l’ICAC; propiciada a partir del visionat d’una mostra d’algunes propostes del festival com fragments de monòlegs o vídeos de les activitats en línia Cas Obert i Cròniques de la crisi.  

L'acte s’ha pogut seguir també per streaming i es pot visualitzar al canal de Youtube de TGN Cultura: https://youtu.be/QptH9-HU7Ao 

Des d’avui fins al diumenge 30 de maig, 220 actes presencials i en línia ompliran diversos escenaris de la ciutat de Tarragona i els canals digitals de l’Ajuntament i del festival. 

A través de la xarxes socials de Tarraco Viva s’hi transmetrà el dia a dia de l’edició d’enguany i les darreres notícies i novetats. 

randomness