• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

Tarragona 48 hores... amb amics

Amb abric o amb sandàlies, Tarragona és sempre un bon lloc on escapar-se amb els amics. Passegeu per la història, assaboriu una gastronomia que omple els sentits, no només la panxa, i celebreu que l’amistat és un dels millors regals que ens ha fet la vida.

DIVENDRES A LA TARDA

La Part Alta o barri històric, el passeig de les Palmeres, la Rambla, en definitiva, la ciutat que mira el mar. Qui no ha tocat ferro al Balcó, no ha estat a Tarragona. Tot allò que no us podeu perdre de la ciutat és ben prop i convida a fer una passejada, amb més o menys aturades, amb més o menys aprofundiment, al ritme i interès de cadascú.

A partir del març, les colles castelleres Xiquets de Tarragona i la Jove Xiquets de Tarragona comencen els assajos i permeten l’assistència de públic (els dimarts i els divendres assagen la canalla i els adults).

Si voleu sopar amb calma, a la Part Alta hi trobareu una concentració poc comú d’establiments on fer-ho. Passegeu i mireu bé. Quan fa bon temps, les terrasses interiors d’establiments van molt cotitzades entre els grups d’amics.

Si en acabar us queden ganes d’allargar la conversa i prendre una copa, l’entorn de la Part Alta és un indret especialment idoni on fer-ho, amb terrasses situades en espais monumentals, o al bon ambient de Mvseum, on a més hi podreu sopar. També hi trobareu locals de copes com ara el Pachito o el Tòtem Cafè.

© Segway Tarragona
© Degvsta

DISSABTE AL MATÍ

Tarragona és una ciutat voluptuosament mediterrània que cultiva els plaers de la vida i, per a moltes persones, l’esmorzar de forquilla en dissabte és com anar a missa major. A la ciutat hi ha vertaders santuaris del ranxo i la conversa, com ara El Cortijo, Petit Tarraco, Racó de’n Mario o la Cuineta, que ofereixen una potent immersió a la Tarragona més hedonista.

Si no esteu per alegries estomacals, també podreu passar revista a la Tarragona més espontània tot passejant fins al Mercat Central. Hi trobareu una ambient colorista i trafegós, on el peix descarregat el dia abans al Serrallo, el barri mariner de la ciutat, n’és el protagonista. Un altre mercat digne d’anar a veure, si més no per l’ambient de vermut que es genera al seu voltant, és el de fruita i verdura, que se celebra els matins de dissabte a la plaça del Fòrum.

De les entranyes al terrat de la ciutat, a la Tarragona monumental hi trobareu espais  espectaculars. Més enllà de l’Amfiteatre i el Circ romà – que permet recórrer part de la ciutat per sota de la grada, avui sota els edificis – una altra visita molt recomanable és el campanar de la Catedral, que regala esplèndides vistes de 360 graus sobre la ciutat (visita guiada).

Inevitablement a l’estiu sentireu la crida de la mar i la platja. A Tarragona hi ha una desena de platges d’una gran bellesa que, a més a més, són de les menys massificades en un entorn on sovint és complicat estirar la tovallola. La majoria de les platges són accessibles amb cotxe i autobús (consulteu els horaris i les línies de l’Empresa Municipal de Transports), disposen de dutxa, bars i socorristes. Altres, com la Roca Plana i Cala Fonda, també coneguda com Waikiki, formen part de l’àmbit protegit del Bosc de la Marquesa i han preservat les seves característiques naturals. Només hi podreu accedir a peu, recomanablement des de la urbanització de la Móra.

Hi ha altres i molt diverses maneres de gaudir d’un litoral espectacular. A TGNautica Kayak ofereixen sortides en grup des de la platja de la Móra. El Club de Vela de la Platja Llarga organitza excursions pedagògiques amb embarcacions de vela lleugera. La Sirenas Mediterranean Academy planteja una experiència única: aprendre a nedar i respirar com fan les sirenes i els tritons. I si encara teniu ganes d’emular el professor Jacques Costeau, a Tarragona trobareu bons professionals per fer submarinisme: SES.

Si us heu reservat a l’esmorzar i teniu la gana a punt, una bona opció per dinar en grup és el Barquet, un espai ampli i lluminós, tan lluminós com els arrossos tradicionals i creatius que surten de la seva cuina. 

© Manel Antolí (RV Edipress)
© Manel Antolí (RV Edipress)
© TGNautica Kayak
© Sirenas Mediterranean Academy
© Societat d'Exploracions Submarines de Tarragona (SES)
© Barquet

DISSABTE A LA TARDA

Les tardes d’estiu són llargues, solelloses... i molt productives per anar de botigues. Els amants del shopping trobaran a Tarragona un aparador de productes exclusius, artesania i alimentació local, així com també la moda de  temporada de franquícies d’àmbit internacional. Més enllà del Corte Inglés, a prop del Francolí, la majoria de botigues de roba, complements i d’articles per a la llar es troben entre la Part Alta i la Rambla Nova. 

Tarragona és la capital d’un territori on conviuen fins a vuit denominacions d’origen vinícoles, totes amb una gran personalitat i projecció internacional. Alguns establiments del centre de la ciutat (Devins, Negresco, Cap & Cua, Viníssim, Denominació d’Origen, Espai Vi, Pa i Oli...) s’han especialitzat i permeten degustar de forma relaxada una gran varietat de productes locals, des de garnatxes potents del Priorat i la Terra Alta, a cabernets i moscatells de la zona de Tarragona, passant pels millors caves del territori i altres especialitats d’arreu del món. 

Molts cellers a la rodalia ofereixen activitats enoturístiques. És el cas de la Vinícola de Nulles, a només 20 Km, que elabora caves d’altíssima qualitat i organitza experiències d’aquest tipus al millor escenari possible: un celler modernista espectacular, o com es coneix a Catalunya aquestes construccions d’època, una Catedral del Vi. També podeu visitar Mas Vicenç, a Cabra del Camp, on a part de visites guiades també podeu concertar un curs d’iniciació al tast.

A aquestes alçades ja us haureu adonat que Tarragona, a més del vi, és la terra del vermut, un aperitiu alcohòlic que era la beguda favorita dels nostres avis a mitjan segle passat i que ha recuperat terreny a la cervesa a la majoria de terrasses de la ciutat. Vermouth Yzaguirre, marca nascuda a Tarragona, guarda la recepta de l’èxit al seu celler, que també podeu visitar. Aquest i altres vins i licors de la zona els podeu adquirir a la majoria de vinateries locals.

Per sopar us plantegem una experiència diferent, entre la reconstrucció històrica i el taller de cuina. Domus Apicius ha recuperat i adaptat diverses receptes de cuina romana i us ofereix la possibilitat de participar de forma divertida en la preparació dels plats que després us menjareu. Autèntica cuina romana que us permetrà fer un viatge en el temps.

Si no us heu mogut del centre, la terrassa a l’aire lliure del Terrat és una bona opció per encarar la nit. A prop hi trobareu  els locals de marxa més emblemàtics de Tarragona: el Groove, la Sala Zero, El Cau, Les Golfes, i per qui encara li quedi corda, la Sala Golfus al port esportiu. Tot sense moure el cotxe.

© Tarragona Turisme
© Manel Antolí (RV Edipress)
© El Terrat

DIUMENGE AL MATÍ

Diumenge és el dia oficial del mandrós a Tarragona. Cap al migdia, les terrasses de la plaça de la Font, la plaça del Rei i la plaça del Fòrum s’omplen de gent que fa el vermut o temps per anar a dinar a casa, amb la família, o en algun dels locals de la Part Alta. Seieu, preneu alguna cosa i gaudiu de l’ambient. També és molt recomanable donar un cop d’ull a l’animat mercadet d’antiguitats i col·leccionisme del carrer Merceria. S’hi apleguen gent i objectes molt curiosos.

Un ambient semblant, però vora mar, trobareu també a partir del migdia al Serrallo, el barri de mariner de la ciutat. Paga la pena estirar les cames i passejar una estona pel Moll de Costa i els Tinglados, antics magatzems portuaris. El Serrallo és un d’aquells barris que atrapa, com les seves xarxes i, si us hi quedeu a dinar, tindreu l’ocasió d’acomiadar-vos de Tarragona amb un ranxo de pescadors. Al barri hi trobareu moltes opcions, i molt bones, per entaular-vos, com el Restaurant Balandra, on cuinen uns arrossos per treure’s el barret.

© Iván Sánchez
© Balandra

GUIA PRÀCTICA

Colla Castellers Xiquets de Tarragona Carrer de Santa Anna, 1 977 23 96 99 info@xiquetsdetarragona.cat www.xiquetsdetarragona.cat
Colla Jove Xiquets de Tarragona Carrer Cós del Bou, 23 639 24 02 48 cjxt@jovedetarragona.cat http://jovedetarragona.cat
Mvseum Carrer Sant Llorenç, 5 977 22 25 87 museumtarragona@gmail.com  
Pachito Lounge Carrer August, 50 635 69 43 48 j.vizcarro@hotmail.com  
Tòtem Cafè Rambla Vella, 15 630 87 29 24   www.totemcafe.com
Bar Cortijo Carrer Rebolledo, 27 977 22 48 67   www.tarragonaturisme.cat/ca/restaurant/el-cortijo
Petit Tarraco Carrer Baró de les IV Torres, 1 977 22 81 98 nastic_2@hotmail.com www.tarragonaturisme.cat/ca/restaurant/petit-tàrraco
Racó d’en Mario Carrer Merceria, 18 628 15 17 10   https://raco-den-mario.business.site
La Cuineta Carrer Nou del Patriarca, 2 bis 977 22 61 01 lacuinetatgn@gmail.com www.tarragonaturisme.cat/ca/restaurant/la-cuineta
Mercat central Plaça de Corsini, s/n 977 23 15 51   www.tarragonaturisme.cat/ca/punt-de-ruta/el-mercat-central
Empresa Municipal de Transports Calle Pere Martell, 1  900 365 114   http://emtanemambtu.cat
TGNautica Kayak Port Esportiu de Tarragona, s/n 618 21 80 70 kayak@tgnautica.com  https://kayaktarragona.com
Club de Vela de la Platja Llarga Platja Llarga, s/n 977 20 77 89 oficina@cvplatjallarga.org www.cvplatjallarga.org
Sirenas Mediterranean Academy Rambla Nova, 20 (Hotel Lauria) 634 40 34 22 info@sirenasacademy.com www.sirenasmediterraneanacademy.com
Societat d’Exploracions Submarines de Tarragona (SES Tarragona) Passeig de l’Escullera, s/n km 2,5 977 22 33 22 info@sestarragona.es www.sestarragona.org
Anella Verda de Tarragona       Síntesi i tracks, aquí

SIET Aventura - Cova urbana

  607 56 88 15 info@siet.cat www.siet.cat
Barquet Carrer del Gasòmetre, 16 977 24 00 23 barquet@tinet.cat www.restaurantbarquet.com
Devins Carrer Méndez Núñez, 10 977 23 00 20 info@devins.es www.devins.es
Negresco Carrer Fortuny, 7 977 23 98 32   www.negresco.es
Cap & Cua Tapes Carrer Lleida, 6 977 21 61 98 capicuatapas@gmail.com www.tarragonaturisme.cat/ca/restaurant/cap-i-cua-tapes
Viníssim Carrer Santa Anna, 12 977 94 30 31    
Denominació d’Origen Carrer de la Cort, 41 - VALLS 977 21 79 31 info@dotarragona.cat www.dotarragona.cat
Pa i Oli Plaça del Fòrum, 5       
Espai Vi Plaça del Fòrum, 13 672 26 68 94 tgn.carles@gmail.com  
Vinícola de Nulles C/ Estació, s/n – NULLES 977 60 26 22 enoturisme@vinicoladenulles.com www.adernats.cat
Mas Vicenç Mas Vicenç, s/n – CABRA DEL CAMP 977 63 00 24 masvicens@masvicens.com https://masvicens.com
Vermouth Yzaguirre Celler Sort del Castell. Carretera de Reus, km 7,8 – EL MORELL 977 84 06 55   www.vermutyzaguirre.com
Domus Apicius Plaça Garcia Lorca, 1 baixos 655 31 93 80 info@domus-apicius.com http://domus-apicius.com
El Terrat Carrer Pons d'Icart, 19 977 24 84 85 info@elterratrestaurant.com www.elterratrestaurant.com
Groove Bar Carrer del Cardenal Cervantes, 4 665 15 92 17 groovebar@gmail.com  
Sala Zero Carrer de Sant Magí, 12 877 05 11 26 info@salazero.com www.salazero.com

Sala El Cau i la Cova

Carrer del Trinquet Vell, 2  977 23 11 21 sala@elcau.net  
Les Golfes Carrer Pau del Protectorat, 5      
Sala Golfus Port Esportiu, local LB5 722 28 71 42    
Restaurant Balandra Carrer d’Espinach, 18 977 22 12 38 info@balandra.cat www.balandra.cat

 

ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES

Festival de Música Dixie, primavera

Al bar, al carrer, al teatre... fins i tot als centres cívics. No hi ha racó de Tarragona que no balli amb el festival de música Dixieland.

M'agradaria obtenir més informació

Tàrraco Viva, maig

El Festival de divulgació romana més gran del Mediterrani. Exposicions, reconstrucció històrica, fires, gastronomia, cinema, música i moltes altres activitats us permetran descobrir la romanitat que portem dins.

M'agradaria obtenir més informació 

Sant Magí, agost

La festa de l’estiu i de l’aigua: una celebració refrescant per a totes les edats. Cal destacar la portada de l’aigua de Sant Magí i la Sindriada, una vetllada musical amb tallades de síndria.

M'agradaria obtenir més informació

Santa Tecla, setembre

La mare de les festes a Tarragona. En reinvenció constant, té com a punt culminant la processó del Braç de Santa Tecla, precedit d’un dels Seguicis més impressionants de Catalunya.

M'agradaria obtenir més informació

REC, Festival Internacional de Cinema, finals d’any

El Festival REC ofereix una selecció del millor cinema jove que es fa a Catalunya, Espanya i el món. Una possibilitat per gaudir de bon cinema independent i descobrir els talents del futur.

M'agradaria obtenir més informació

Festival de fotografia SCAN, biennal

El Festival SCAN, que se celebra cada dos anys, és un punt de trobada de joves creadors de la fotografia. Institucions, entitats, museus i tot tipus d’espais culturals obren espais a la mostra.

M'agradaria obtenir més informació 

© Manel R. Granell
© Pep Escoda
© Josep Capdevila Vallve
© REC
© SCAN

També us pot interessar...