• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

TARRAGONA CELEBRA EL 25è ANIVERSARI DEL GRUP CIUTATS PATRIMONI DE LA HUMANITAT

© Mauri Fernández
12/03/2018
Font: 
Ajuntament de Tarragona

Les activitats inclouen un reforç de la promoció internacional, un pla d’accions de comunicació i un programa cultural en què destaquen la Nit del Patrimoni o l’edició d’una guia gastronòmica

Aquest matí la consellera de Turisme i presidenta del Patronat Municipal de Turisme, Inma Rodríguez, ha presentat el calendari d’esdeveniments i activitats que Tarragona acollirà amb motiu del 25è aniversari de la creació del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat. El programa es coordina des del Patronat Municipal de Turisme i compta amb accions de promoció dels valors culturals, patrimonials i turístics de les ciutats que integren el Grup.

La consellera ha explicat que la trajectòria del Grup de Ciutats Patrimoni és un exemple de cohesió cultural: “som un grup heterogeni de ciutats patrimoni ubicades a diferents punts d'Espanya, que treballem en equip per intercanviar coneixements, abordar problemàtiques comunes, per conscienciar sobre la importància de millorar la conservació i divulgació del nostre patrimoni i per promocionar-nos arreu del món com a destinacions de turisme cultural singulars. L'aliança de les 15 ciutats ens permet multiplicar forces i recursos, ens fa més grans per afrontar reptes i projectes comuns. Un dels objectius de la celebració del 25è aniversari és fer partícip a la ciutadania dels valors que envolten a aquest treball en xarxa”.

Les activitats es duran a terme al llarg de tot l’any a totes les ciutats que integren el Grup i es vertebren en tres eixos: el programa cultural, la promoció exterior a fires i esdeveniments internacionals i les accions de comunicació.

Les propostes del programa cultural inclouen:

-      I Circuit de curses: amb la combinació de natura, esport i patrimoni s’han programat un calendari de curses amb l’objectiu d’atraure el turisme esportiu que viatja per participar en competicions esportives. A Tarragona la mitja marató “Marbel Negueruela” s’integrarà en aquest calendari. Els guanyadors podran optar a premis amb dotació econòmica aportats des del GCPHE.

-      Concurs de l’Aula de Patrimoni del GCPHE. Edició especial d'aquest programa pedagògic dirigida als centres educatius del Primer Cicle de Secundària de les 15 Ciutats Patrimoni. Els alumnes han de presentar un treball on narrin la història i la cultura d'Espanya a través de les ciutats del Grup i el treball premiat guanyarà un viatge d'estudis a la ciutat escollida per la classe guanyadora.

-      II Concurs Audiovisual per a Joves “La meva ciutat és patrimoni de tots”. Concurs de producció de vídeos/curtmetratges dirigit a joves d’entre 16 i 30 anys d’edat sobre les Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya.

-      El 26 de maig Tarragona acollirà el Concert de piano i corda - Escola Superior de Música Reina Sofia. El recital format part del V Cicle de Música de Cambra del Grup i girarà per totes les ciutats patrimonials.

-      La Nit del Patrimoni,que se celebrarà el 15 de setembre de manera simultània a totes les ciutats, comptarà amb un programa d’activitats obert a totes els espais monumentals i una intervenció artística realitzada pel col·lectiu Boa Mistura.

-      Se celebraran jornades i congressos de temes de rellevància per al conjunt de les ciutats. Tarragona acollirà al juny les jornades “Mecenatge i Patrimoni Cultural. El finançament privat en la conservació de les Ciutats Espanyoles Patrimoni de la Humanitat”. I també participarà en les altres quatre jornades previstes a Segovia, Salamanca, Toledo i Cuenca.

-      S’editarà una guia gastronòmica que recollirà les singularitats de la gastronomia de cadascuna de les 15 ciutats.

Pel que fa a la promoció internacional, el GCPHE augmentarà la seva presència a fires i esdeveniments internacionals de promoció turística, destacant entre d’altres les de Japó, Singapur i Argentina.  Durant aquest any també es realitzaran accions de promoció i comunicació conjuntes coincidint amb les celebracions de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural i l’Any del Turisme de la Unió Europea a la Xina.

En l’apartat de la comunicació, destaca la creació d’una imatge específica de l’aniversari, el programa especial que Informe Semanal de TVE dedicarà a les 15 ciutats i el vídeo commemoratiu (en versió llarga i curta) que ja es pot veure als canals de Youtube de les diferents ciutats i del mateix GCPHE.

Tota la informació està disponible al web del Patronat Municipal de Turisme i al dossier amb la programació completa.de les activitats del Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat.

randomness