• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

L’ALCALDE RICOMÀ REP LA NOVA DIRECTIVA DE L’ASSOCIACIÓ TÀRRACO A TAULA

© Tjerk van der Meulen
13/03/2023
Font: 
Ajuntament de Tarragona

Els xefs Moha Quach i Xavier Fernàndez lideren la nova junta de l’entitat amb l’objectiu de convertir la gastronomia de l’antiga Mediterrània en una marca de ciutat

L’alcalde de Tarragona i president del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona (PMTT), Pau Ricomà, ha rebut aquest dilluns al matí la nova junta directiva de l’associació gastronòmica Tàrraco a Taula, que es va renovar el passat mes de febrer. Els xefs Moha Quach, d’El Terrat by Quach, i Xavier Fernàndez, del restaurant Seasons, són el nou president i vicepresident de l’associació, a qui l’alcalde ha mostrat “tot el suport” alhora que ha qualificat d’”il·lusionants” els projectes que la nova directiva li ha presentat.

Quach i Fernàndez lideren la nova junta de l’entitat fundada l’any 1997 i que va néixer amb l’objectiu d’oferir una visió actual de la cuina de l'antiga Roma. El relleu es va formalitzar al febrer amb la celebració de l’assemblea, en la qual hi van participar representants d’una desena de restaurants tarragonins. Fins a aquest moment, l’entitat estava presidida per Carles Segarra

La nova junta de Tàrraco a Taula vol convertir l’associació en un ens que potenciï la gastronomia de l’antiga mediterrània per tal que esdevingui una marca de ciutat. Amb la cuina de l’antiga Roma com a pilar, des de l’entitat es vol investigar, formar i divulgar la gastronomia pròpia del Mediterrani que ha tingut una influència directa en la cuina tarragonina.

“És cabdal saber d’on venim per poder entendre on som i, després, evolucionar en el món de la gastronomia. La cuina tarragonina té una idiosincràsia pròpia i ve donada per la gran quantitat de cultures mediterrànies amb les quals Tarragona ha tingut una relació directa o indirecta”, ha declarat Moha Quach.

Des de Grècia fins a Itàlia, passant per Egipte, Turquia o el Marroc, la Mediterrània ha estat bressol de civilitzacions que s’han nodrit del producte de la terra i també del comerç. La barreja de costums i ingredients ha tingut influència en la cuina tarragonina, forjada per la tradició i la història. “Són moltes les civilitzacions que ens han proporcionat productes, receptes o bases de la nostra cuina. És important que les investiguem per poder evolucionar i innovar”, ha expressat al seu torn Xavier Fernàndez.

Propostes gastronòmiques, Convivium i molt més

Tàrraco a Taula ha anat lligada tradicionalment a la celebració del festival Tàrraco Viva. Va néixer un any abans de la primera edició del festival, que aquest 2023 celebra el seu 25è aniversari. Durant els dies previs a Tàrraco Viva, un conjunt de restaurants tarragonins oferia plats i menús amb la cuina romana com a protagonista. Com a acte principal, se celebrava el gran àpat anomenat Convivium, en el qual es recrea un àpat romà i se serveixen els plats de cuina romana elaborats pels xefs.

La nova junta vol mantenir aquest esperit participatiu durant la celebració de Tàrraco Viva però, a més, vol eixamplar les activitats durant tot l’any. La formació dels professionals, la investigació gastronòmica i històrica i la difusió i divulgació són els pilars del renovat projecte. En les pròximes setmanes s’anunciaran les primeres activitats i tallers, dirigides tant als professionals de l’hostaleria com a la ciutadania en general.