• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

EL CONJUNT DE LA TÀRRACO ROMANA PROTAGONITZA EL TERCER QUADRÍPTIC DE LA SÈRIE “TARRAGONA EN FAMÍLIA”

3r núm. “Tarragona en Família”
19/05/2022
Font: 
Ajuntament de Tarragona

Tarragona Turisme edita 21.200 unitats en quatre idiomes que es podran trobar a les oficines d’atenció turística, l’oficina de Tàrraco Viva, el Passeig Arqueològic i la maqueta de Tàrraco

El conjunt de la Tàrraco Romana declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO és el protagonista del tercer número de la sèrie “Tarragona en Família”, una col·leció de quadríptics adreçada al públic familiar amb què el Patronat Muncipal de Turisme de Tarragona (PMTT) vol que els infants descobreixin de manera didàctica, participativa i divertida els espais patrimonials de la ciutat.

En total Tarragona Turisme ha editat 21.200 exemplars de La Tàrraco romana: un viatge en el temps en quatre idiomes: 8.500 en català, 8.500 més en castellà, 2.100 en anglès i els mateixos 2.100 en francès. Aquests exemplars es podran trobar al Passeig Arqueològic-Muralles, la maqueta de la Tàrraco romana, les oficines d’atenció turística, ubicades al carrer Major, 37 i la Rambla Nova, i el mòdul d’informació de Tàrraco Viva al Camp de Mart. El quadríptic es pot trobar també en pdf a l’apartat de publicacions del web de Tarragona Turisme en català, castellà, anglès i francès.

L’itinerari que proposa el quadríptic per descobrir la Tàrraco romana parteix de l’Antiga Audiència i la maqueta de Tàrraco i segueix un recorregut que passa pel portal del Roser, la Muralla i el Passeig Arqueològic, la plaça del Fòrum, el carrer Merceria i la plaça del Rei. També recomana la visita al Teatre romà i incorpora un codi QR que porta a un vídeo on es pot veure com era aquest recinte monumental i quin espai ocupava a la ciutat.

La sèrie “Tarragona en Família” va néixer l’agost de 2021 amb un primer quadríptic dedicat a l’Amfiteatre, mentre que el segon número, amb el Circ romà com a protagonista, va veure la llum el mes de setembre del mateix any.

La col·lecció està realitzada per la periodista Cristina Serret i l’il·lustrador Armand i en el tres primers números editats ja es poden trobar les característiques que defineixen la sèrie: els materials inclouen una breu informació sobre l’espai i un seguit d’activitats, preguntes i jocs per realitzar durant la visita amb l’objectiu que les famílies facin una descoberta activa del monument o recinte des de tots els angles, des del patrimonial fins al cultural passant pels vessants festiu, gastronòmic o paisatgístic. Els quadríptics inclouen també enllaços que remeten a recursos turístics digitals i animen les famílies a fotografiar-se a l’espai patrimonial i utilitzar el hashtag #TarragonaEnFamília per compartir l’experiència a les xarxes socials.

randomness