• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

TORNEN LES JORNADES GASTRONÒMIQUES ROMESCO DE TARRAGONA

Romescvs + Macabevs. 100% DO Tarragona
Romescvs + Macabevs. 100% DO Tarragona
Romescvs + Macabevs. 100% DO Tarragona
28/09/2022
Font: 
Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona Ciutat

Del 7 al 23 d’octubre, 19 restaurants de Tarragona serviran cassoletes i menús amb romesco maridats amb macabeus de la DO Tarragona

Romescvs + Macabevs. 100% DO Tarragona; VII Jornades Gastronòmiques Romesco de Tarragona s’ha presentat al Restaurant Xaloc del Serrallo acompanyat d’un romesco elaborat per Xavier Veciana

Les jornades estan organitzades per l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria Tarragona Ciutat i la DO Tarragona amb la col·laboració del Port de Tarragona, Tarragona Turisme i l’Ajuntament de Tarragona

Avui el Restaurant Xaloc ha acollit la presentació de Romescvs + Macabevs. 100% DO Tarragona. VII Jornades Gastronòmiques Romesco de Tarragona, les quals tenen com a objectiu promoure la gastronomia a la ciutat a través d’un dels productes insígnia de la seva cuina i de la seva essència marinera: el romesco.

Els 19 establiments participants serviran receptes tradicionals o innovadores que seran maridades amb vins de la varietat macabeu de diversos cellers de la DO Tarragona, del 7 al 23 d’octubre. 

A l’acte, que s’ha realitzat aquest dimecres al restaurant Xaloc del Serrallo i ha inclòs la degustació d’un romesco elaborat per Xavier Veciana, hi ha assistit l’alcalde i conseller de Turisme de l’Ajuntament, Pau Ricomà, qui ha destacat que “El romesco és el guisat autòcton de Tarragona tal com el Macabeu és la varietat del nostre territori: és el millor maridatge possible”.

Com ha exposat Javier Escribano, president de l’AEH Tarragona Ciutat: “Aquestes jornades ens permeten impulsar el sector en les èpoques en que disposa de menys moviment”.

L'Oriol Pérez de Tudela, cap de comunicació de la DO Tarragona, ha destacat la idoneïtat del macabeu per acompanyar el romesco: “Disposem d’una paleta de vins molt àmplia i diversa amb un nexe d’unió: el macabeu i la seva salinitat característica”.

Els establiments participants són: Restaurante Brisa Tamarit, Restaurant La Cucafera, Pizza Boscos, Restaurant l’Àncora del Serrallo, El Pòsit del Serrallo, Casa Balcells, La Morada, Mas Roselló Restaurant, Restaurant El Paseo, La Sardineta Restaurant, Restaurant Xaloc, Magí Restaurant, Restaurant Nàutic Tarragona, Tabulàrium, El Terrat Restaurant, Restaurante Donosti, La Xarxa, Àpats Quattros i Abordo.

Per la seva banda, Montse Adán, directora del Port Ciutat de Tarragona, ha recordat que “des del Port promocionem la recuperació del patrimoni i creiem que la gastronomia n’és un element essencial”.

Per últim, Xavier Veciana, xef del Restaurant Xaloc, ha donat pas al tastet de romesco recalcant que “ la cuina marinera és una cuina d’unió” i que “ens hem de creure tot el que tenim i unir-nos, igual que els elements de la picada del romesco, per potenciar-ho”.

Tots els menús es podran consultar a la pàgina web https://aeht.es/jornades-gastronomiques.

randomness