• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

TARRAGONA TURISME ACULL LA PRESENTACIÓ DE LA RUTA DEL VI DE LA DO TARRAGONA AL SECTOR TURÍSTIC DE LA CIUTAT

Presentació de la Ruta del Vi de la DO Tarragona
Presentació de la Ruta del Vi de la DO Tarragona
Presentació de la Ruta del Vi de la DO Tarragona
Presentació de la Ruta del Vi de la DO Tarragona
14/03/2022
Font: 
Ajuntament de Tarragona

L’alcalde i conseller de Turisme, Pau Ricomà, rep els cellers integrants de la nova proposta destacant els valors culturals que Tarragona pot aportar a la projecció de la DO

L’Espai Turisme ha acollit aquest matí la presentació de la Ruta del Vi de la DO Tarragona al sector turístic de la ciutat de Tarragona, en un acte impulsat per Tarragona Turisme. L’acte s’emmarca en la promoció conjunta de la destinació Tarragona i la DO, que ja ha tingut esdeveniments com la presentació davant de mitjans especialitzats de Madrid de la campanya “Tarragona, emoció mediterrània”.

L’alcalde de Tarragona i president del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, Pau Ricomà, ha obert l’acte remarcant “els valors culturals i patrimonials que Tarragona pot aportar per projectar la DO Tarragona”. “Una DO molt especial, amb un caràcter molt mediterrani”, ha afegit, abans de destacar la feina de promoció del vi i del territori que s’està realitzant i que es continuarà fent de forma conjunta.

Seguidament, el president de la DO Tarragona, Vicenç Ferré, ha definit la ruta com una “estructuració i un treball conjunt dels cellers per arribar més lluny”. “Som vint cellers preparats per rebre turistes i hem detectat una oportunitat”, ha afegit. Finalment, Ferrer ha assegurat que la DO vol treballar amb Tarragona com a epicentre turístic amb el qual busquen “la màxima simbiosi de vi i patrimoni” i ha avançat que la DO Tarragona serà cada cop més present al calendari cultural tarragoní, des de Tàrraco Viva al Dixieland.

Els cellers presents a l’acte han continuat l’exposició per presentar la seva oferta turística i finalment s’ha passat a un networking amb tast de vins que ha servit de trobada més informal entre el sector turístic de la ciutat de Tarragona i els cellers de la DO Tarragona.

Una ruta de visites i “enoexperències” a vint cellers

Durant la presentació, Vicenç Ferré ha explicat que la Ruta del Vi de la DO Tarragona va més enllà dels tastos per oferir el que ha anomenat “enoexperiències”. La ruta ofereix endinsar-se en una zona privilegiada pel cultiu de la vinya amb experiències singulars que mariden el vi amb la gastronomia, l’esport i la cultura, amb propostes adreçades a tot tipus de públic i en uns paisatges que van des de Tarragona i el Mediterrani a l’interior rural del camp tarragoní, la serra de Prades i la vall del riu Ebre.

Aquestes experiències singulars s’ofereixen a sis perfils diferents: foodie, actiu, curiós, cultural, familiar i entusiasta, de manera que cada viatger pot trobar una oferta adaptada a les seves necessitats i inquietuds. Com a exemples, es poden trobar rutes en bicicleta o a cavall per als viatgers més actius; visites arquitectòniques per als perfils més culturals; maridatges o un food truck per als foodies; un taller de disseny d’etiquetes per al públic més familiar; una escape room per als curiosos o tastos temàtics per als més entusiastes del vi.

Els vint cellers de la Ruta del Vi de la DO Tarragona són quatre de la Ribera d’Ebre, onze de l’Alt Camp, un del Baix Camp i dos del Tarragonès, que ofereixen visites i experiències turístiques singulars que es poden trobar al web https://rutadelvidotarragona.cat.

randomness