• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

TARRAGONA SERÀ UN DELS ESCENARIS DE “BATALLA MONUMENTAL”, EL NOU PROGRAMA DE TV3 DEDICAT AL PATRIMONI

© Txell Roig (Tarragona Film Office)
© Txell Roig (Tarragona Film Office)
© Txell Roig (Tarragona Film Office)
18/11/2020
Font: 
Ajuntament de Tarragona

El rodatge del nou espai televisiu ha passat pel conjunt arqueològic de Tàrraco amb el suport de la Tarragona Film Office

Aquest mes de novembre ha començat el rodatge de “Batalla Monumental”, el nou programa de TV3 dedicat al patrimoni en què l’audiència escollirà el monument favorit de Catalunya. El conjunt arqueològic de Tàrraco, declarat per la UNESCO Patrimoni Mundial, és un dels escenaris de l’espai televisiu i va acollir la setmana passada la filmació de l’episodi corresponent, amb el suport de la Tarragona Film Office, l’oficina d’atenció als rodatges del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona.

La gravació a Tarragona ha comptat amb Candela Figueras com a reportera i ha recorregut espais tan emblemàtics com el Circ i el Pretori, l’Aqüeducte de les Ferreres o l’Amfiteatre. El conjunt arqueològic de Tàrraco “s’enfrontarà” al conjunt arqueològic d’Empúries en un dels episodis del programa, que té prevista l’estrena a TV3 durant el primer trimestre de 2021.

"Batalla monumental", que constarà de 8 capítols de 45 minuts de durada, enfrontarà castells contra claustres, jaciments contra amfiteatres o monestirs contra hospitals, i ho farà divertint els espectadors, involucrant gent del territori, descobrint històries increïbles i joies desconegudes. Els dotze monuments en competició són el castell de Miravet i el castell de Cardona, les restes arqueològiques d'Empúries i de Tàrraco, l'església de Sant Climent de Taüll i el monestir de Sant Pere de Rodes, el monestir de Santes Creus i el de Poblet, la Pedrera i el Recinte Modernista de Sant Pau, i la Seu Vella de Lleida i la catedral de Girona.

El popular comunicador Roger de Gràcia serà el mestre de cerimònies d'aquesta batalla singular, en què es presentaran dos monuments i se'ls posarà cara a cara. Aquí entraran en joc Candela Figueras i Ivan Medina, els reporters que viatjaran en paral·lel a cada localització: cadascun haurà de buscar les millors armes i històries per fer, del seu monument, el guanyador de cada programa, mitjançant els vots dels espectadors.

El programa, dirigit per Uri Garcia (“Joc de cartes", "Casal Rock", "El 23F des de dins", Premi Ondas 2001), és una producció de TV3 amb la col·laboració de Sàpiens (Som*) i la participació del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i és un dels projectes seleccionats per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, amb el suport del Departament de Cultura, a la convocatòria per fomentar produccions audiovisuals i reactivar el teixit empresarial d'aquest sector.

randomness