• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

TARRAGONA LLIURA AQUEST DIVENDRES EL PREMI TÀRRACO AL GRUP DE CIUTATS PATRIMONI DE LA HUMANITAT

© Manel Antolí (RV Edipress)
03/12/2020
Font: 
Ajuntament de Tarragona

El president del Grup i alcalde d’Eivissa, Rafael Ruiz, rebrà el guardó de mans de l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, en un acte que es podrà seguir en ‘streaming’

Aquest divendres 4 de desembre, el Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya (GCPHE) rebrà el Premi Tàrraco en reconeixement a la seva tasca en favor del patrimoni de Tarragona. El president del GCPHE i alcalde d’Eivissa, Rafael Ruiz, rebrà el guardó de mans de l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, en un acte al saló de plens de l’Ajuntament que es retransmetrà en streaming a https://youtu.be/X2v8PsVflWQ.

La visita institucional del president del GCPHE a Tarragona amb motiu de la concessió del Premi Tàrraco a l’entitat començarà amb la recepció de l’alcalde de Tarragona i dels consellers de Patrimoni i de Turisme de l’Ajuntament de Tarragona, a l’alcaldia. L’acte de lliurament del premi s’iniciarà a les 12 h al saló de plens i comptarà amb la intervenció dels dos alcaldes i l’assistència dels portaveus de la corporació municipal. Finalment, la comitiva es traslladarà al Passeig Arqueològic per descobrir-hi una placa commemorativa que el GCPHE lliura a la ciutat de Tarragona amb motiu del 20è aniversari de la declaració del conjunt arqueològic de Tàrraco com a Patrimoni Mundial per part de la Unesco.

El passat 21 d’octubre l’Ajuntament de Tarragona anunciava la concessió del Premi Tàrraco al Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya en reconeixement a la seva “activitat de conservació i promoció del patrimoni històric de les ciutats membre, amb especial atenció a la promoció turística”. L’informe municipal destacava també l’esforç del Grup per a la promoció nacional i internacional de les ciutats que l’integren; les iniciatives, en especial aquest any 2020, per a la reactivació i la qualitat turístiques, com ara els mapes i la senyalística comuna que s’estan desenvolupant; i les activitats culturals per a la difusió del patrimoni, com la Nit del Patrimoni.

El Premi Tàrraco s’atorga anualment des de 2016, coincidint amb la celebració de l’aniversari de la declaració com a Patrimoni Mundial del conjunt de Tàrraco, a una persona física o entitat que hagi treballat per a la conservació, preservació i/o difusió del patrimoni de la ciutat, tant pel que fa referència al conjunt històric romà, com a la resta de patrimonis universals materials i immaterials reconeguts per la Unesco i que són de l’àmbit de la ciutat. La distinció s’ha concedit fins ara al Camp d'Aprenentatge, la Fundació Privada Mútua Catalana, l'Associació Cultural Sant Fructuós i l'IPHES. El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat és, doncs, la cinquena entitat a rebre'l.