• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

TARRAGONA I LES CIUTATS PATRIMONI LLANCEN UNA CAMPANYA INTERNACIONAL AMB PARADORES I TURESPAÑA A EUROPA, AMÈRICA I ÀSIA

© Ricardo Espinosa
© Tarragona Ràdio
© Tarragona Ràdio
© Tarragona Turisme
© GCPHE
21/05/2021
Font: 
Ajuntament de Tarragona

L’alcalde Ricomà ha assistit als actes del Grup a FITUR 2021, on Tarragona ha iniciat a més una aliança estratègica amb Eivissa i Santiago de Compostel·la per a la promoció turistíca conjunta

Tarragona, com a integrant del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya (GCPHE), s’ha promocionat amb la resta de ciutats aquest dijous als estands de Paradores i de Turespaña, amb els quals el Grup llançarà una campanya de promoció internacional a Europa, Amèrica i Àsia. L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha estat present als diferents actes de promoció del GCPHE aquest dijous a FITUR, als quals també ha assistit la presidenta del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, Cinta Pastó. La visita del GCPHE a l’estand de Turespaña ha comptat amb l’assistència de la ministra de Turisme, Reyes Maroto, i ha servit per presentar el Pla d’Acció 2021, que el president del Grup, Antonio Rodríguez Osuna, ha signat amb el secretari d’Estat de Turisme, Fernando Valdés.  

Des de Madrid, l’alcalde Ricomà ha destacat “l’oportunitat que significa per a Tarragona poder promocionar-se internacionalment a mercats propers i llunyans dins d’una marca de prestigi i associada al turisme sostenible i de qualitat al voltant de la cultura i el patrimoni, com és el Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat”.  

Posteriorment a la presentació del Pla d’Acció i la campanya internacional, la delegació de Tarragona s’ha traslladat a l’estand d’Eivissa a FITUR per iniciar una línia de col·laboració per a la promoció turística amb la ciutat balear i Santiago de Compostel·la, ambdues integrants del GCPHE, com Tarragona. Les tres ciutats Patrimoni de la Humanitat han arribat a aquesta aliança estratègica a partir de la connexió aèria que oferirà la companyia Air Nostrum entre les tres destinacions.  

A l’acte han assistit els alcaldes de les tres ciutats, Rafael Ruiz (Eivissa), Joxé Sánchez Bugallo (Santiago) i Pau Ricomà (Tarragona), que han estat acompanyats pel president del Grup i alcalde de Mèrida, Antonio Rodríguez Osuna.  L’acord contempla que les tres ciutats promocionaran els espais museístics entre els visitants per fomentar les visites culturals aquest estiu. “Per a la ciutat d'Eivissa és molt important tenir una connexió directa amb Santiago i Tarragona. És una excel·lent notícia que facilita el coneixement de les nostres ciutats i que puguem gaudir de la cultura, l'oferta museística, la gastronomia i la naturalesa de les tres Ciutats Patrimoni de la Humanitat”, ha assenyalat Rafael Ruiz, al que l’alcalde Ricomà ha afegit que "tenim una gran il·lusió, per la proximitat cultural amb Eivissa, però també pel fet que tenim moltes persones d'origen gallec que resideixen a la nostra terra, de manera que és una connexió emocional que ara també facilitarà la trobada i la mobilitat”. Finalment, l’alcalde de Santiago ha afegit que “per a nosaltres també és molt important recuperar les connexions i espero que els gallecs i els compostel·lans que volin a Eivissa valorin no només el sol, sinó també el paisatge, la cultura, els monuments i, per descomptat, garanteixo que els eivissencs que vinguin a Santiago també van a gaudir molt de l'ambient i els esdeveniments culturals a la nostra ciutat”. 

Intensa agenda a FITUR 

Tarragona va començar aquest dimecres 19 de maig la seva promoció turística a FITUR 2021, on és present dins de l’estand de la Costa Daurada de la Diputació de Tarragona fins al 23 de maig. El Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, encapçalat per la presidenta, Cinta Pastó, té programada per aquests dies una intensa agenda d’actes i reunions tant de forma individual com amb el Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya (GCPHE). 

 FITUR 2021 té lloc a IFEMA, Madrid, del 19 al 23 de maig seguint els protocols COVID-19 necessaris per desenvolupar-se amb seguretat. FITUR és un punt de trobada global per als professionals del turisme i la fira líder per als mercats receptius i emissors d’Iberoamèrica. En l’edició anterior, FITUR va batre el rècord de participació amb 11.040 empreses de 165 països/regions, 150.089 professionals i 111.089 visitants de públic general.