• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

TARRAGONA REDOBLA L’APOSTA PEL TURISME ESPORTIU I SOSTENIBLE AMB LA CREACIÓ DE QUATRE ITINERARIS CICLOTURÍSTICS

© Tjerk van der Meulen
25/03/2023
Font: 
Ajuntament de Tarragona

Tarragona Turisme dissenya gairebé 100 km de rutes amb els mapes, la descripció dels recorreguts, els tracks per al GPS de cada etapa i imatges dels espais per on discorren

Ponent i Horta Gran, Tarragona centre, l’Anella Verda i l’entorn del Pont del Diable integren el projecte presentat aquest dissabte als voltants de l’Anella Mediterrània

Aquest dissabte 25 de març, l’alcalde de Tarragona i conseller de Turisme, Pau Ricomà, ha presentat les quatre noves rutes cicloturístiques que el Patronat Municipal de Turisme de Tarragona (PMTT) ha dissenyat juntament amb L’Escamot Cooperativa i el Club Ciclista de Campclar. Tarragona redobla amb aquest nou producte l’aposta pel turisme esportiu i sostenible, amb gairebé 100 km de rutes amb els mapes, la descripció dels recorreguts, els tracks per al GPS de cada etapa i imatges dels espais per on discorren.

Als terrenys que acolliran el nou barri que creixerà al voltant de l’Anella Mediterrània, “un nou espai pensat per cohesionar i fer créixer Tarragona des de la perspectiva de la mobilitat sostenible”, segons ha explicat l’alcalde,  s’ha presentat un projecte que, segons el mateix Ricomà “és una aposta per la transformació turística, urbanística i de mobilitat de Tarragona per fer-la més accessible, amable, cohesionada i verda”.

En la seva intervenció, Ricomà ha sostingut també que es tracta de rutes pensades per a la ciutadania: “El que fem en aquestes rutes és defensar un model turístic en què la població local i el visitant, comparteixen, no viuen realitats paral·leles”.

Per la seva banda, Roger Vives, de L’Escamot Cooperativa, encarregada del disseny del projecte cicloturístic, ha volgut destacar que aquestes quatre rutes "volen passar pels diferents punts d'interès que tenim a Tarragona, no només paisatgístic i cultural" i ha apuntat "en definitiva és fer un tomb a tot el nostre territori i descobrir-lo d'una manera activa i agradable".

La presentació ha comptat també amb la presència del Club Ciclista de Campclar, que ha col·laborat amb Tarragona Turisme i L’Escamot en la confecció de la ruta de Ponent i l’Horta Gran.

Des de Bonavista fins a Tamarit

Des de Bonavista fins a Tamarit, Passant pel Pont del Diable i el centre urbà, s’han creat quatre rutes de turisme actiu que connecten la ciutat i apropen els diferents punts d’interès turístic patrimonials, culturals, naturals, enogastronòmics i de comerç local.

Els quatre itineraris que s’ofereixen són la ruta pels barris de Ponent i Horta Gran; la ruta de cicloturisme per Tarragona centre; la ruta en bicicleta de l’Anella Verda; i la ruta en bicicleta del Pont del Diable.

Wikiloc és l’eina col·laborativa triada per compartir les rutes de cicloturisme per la seva versatilitat i possibilitat de generar rutes turístiques amb integració a https://www.tarragonaturisme.cat/ca/cicloturisme.

randomness