• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

TARRAGONA ACULL AQUEST DIVENDRES LA PREESTRENA DEL LLARGMETRATGE 'L'ESPILL'

20/10/2021
Font: 
Ajuntament de Tarragona

El film de Mario Pons es projecta dins dels actes commemoratius dels 90 anys de la Segona República

Tarragona acull aquest divendres 22 d’octubre la preestrena del llargmetratge L’espill, del director Mario Pons Múria. L’acte tindrà lloc a partir de les 19 h a la sala d’actes de l’Antiga Audiència.

L’espill és una producció de Sègula Films que inclou escenes rodades a la ciutat de Tarragona i que compta amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona, la Tarragona Film Office, el Centre d’Art Tarragona, la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de l’Ampolla, l’Ajuntament de Camarles, el Memorial Democràtic i l’Institut pel desenvolupament de les Comarques de l’Ebre; i amb la col·laboració de la Diputació de Girona, Canal Terres de l’Ebre i TAC 12.

El film és una comèdia romàntica basada en el drama de l’exili de l’Hilaire Arasa, narbonès anomenat popularment Puigdemont al mercat central de les Halles i un dels adolescents protagonistes del llargmetratge de Jean Eustache Mes petites amoureuses (1974).  L’espill és un viatge de retorn als orígens de l’Hilaire al Delta de l’Ebre i un recorregut vital de la mà de dos cineastes inclassificables: Jean Eustache i Henry Imbert.

L’acte s’emmarca en la programació 14 d’abril de 1931: 90 anys de la Segona República, impulsada per la Comissió de Programes de Memòria de l’Ajuntament amb la col·laboració de diferents entitats i institucions culturals de la ciutat. El programa, que vol ajudar a conèixer què van significar la Segona República, la Guerra Civil i el franquisme a la ciutat, es va iniciar el passat 8 d’abril i s’allargarà fins al 15 de desembre, amb un total de 30 activitats entre conferències, presentacions de llibres, tallers, exposicions, visites guiades o arts escèniques, entre d’altres.

L’accés a la preestrena és gratuït i no cal invitació.

randomness