• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

UNA PIROTÈCNIA FRANCESA, UNA DE CASTELLÓ I DUES VALENCIANES ES DISPUTARAN EL 30È CONCURS INTERNACIONAL DE FOCS ARTIFICIALS CIUTAT DE TARRAGONA

Mausoleu de Jaume I, pati Ajuntament de Tarragona
05/05/2022
Font: 
Ajuntament de Tarragona

Una àmplia oferta cultural per a totes les edats complementarà les nits dels Focs del 6 al 9 de juliol 

Tarragona celebra del 6 al 9 de juliol el 30è Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona. Com ja s’havia anunciat anteriorment, es recupera d’aquesta manera la celebració d’aquesta edició especial, prevista inicialment per a l’estiu de 2020 i que s’ha hagut de suspendre durant dos anys seguits a causa de la pandèmia. La cita serà, com és habitual, cada nit a les 22.30 h des de la Punta del Miracle.  

Aquest matí s’ha presentat el detall del concurs i s’ha realitzat el sorteig de l’ordre de les pirotècnies; així com la presentació de la imatge d’aquest 30è aniversari, obra de Gerard Ruiz, de Pyroexperience, empresa audiovisual especialitzada en espectacles pirotècnics.  

La consellera de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, ha mostrat la seva satisfacció per la represa del certamen i ha expressat que “celebrarem la 30ª edició d’aquest Concurs de Focs tan estimat a la nostra ciutat com es mereix, amb la participació de pirotècnies de gran nivell – avui presents a la presentació - que durant 4 nits ompliran el cel de Tarragona de llum per a donar la benvinguda a aquest estiu tan desitjat”. 

El Concurs comptarà enguany amb la participació d’una pirotècnia estrangera, concretament una francesa, una de Castelló i dues valencianes. Per al certamen d’aquest 2022 s’han presentat 6 empreses pirotècniques. La tria de les seleccionades s’ha fet a càrrec d’una comissió tècnica, seguint la normativa del concurs.   

Segons el resultat del sorteig d’actuació dut a terme durant la presentació d’avui, la pirotècnia Gironina (Catalunya – València) serà la primera en actuar la nit de dimecres 6 de juliol. Dijous 7 ho farà la Zarzoso (Castelló), divendres 8 serà el torn de la Mediterráneo (València) i, finalment, dissabte dia 9, tancarà aquesta edició del Concurs la pirotècnia Millet et une Étoiles (França).   

El jurat d’aquesta edició del Concurs de Focs serà integrat per dotze membres de reconeguda experiencia en el món del periodisme, la gestió cultural, el teixit associatiu de la ciutat així com experts pirotècnics. Diàriament, el jurat efectuarà les seves votacions després de cada llançament.   

El veredicte del jurat es donarà a conèixer simultàniament a tots els concursants el diumenge 10 de juliol, a les 12 h en un acte públic a l’Ajuntament de Tarragona. El primer premi - Trofeu "Venus Ciutat de Tarragona", será l’encarregat dels espectacles de focs artificials durant les Festes de Santa Tecla d’aquest 2022. A banda, el Premi especial “Festa Major de Granollers-Trofeu Blancs i Blaus”, atorgat per l’Ajuntament de Granollers, adjudicarà a la pirotècnia de la península Ibèrica millor classificada, la realització dels espectacles de focs artificials de la Festa Major de la ciutat de Granollers.  

Ofertes culturals alineades  

Enguany, per primera vegada, el Festival al Camp de Mart de la conselleria de Cultura i el Festival Sota la Palmera de la conselleria de Joventut s’alineen amb el Concurs de Focs Artificials per tal d’oferir tota una programació cultural complementària els dies del certamen.

D’aquesta manera, el Teatre Auditori del Camp de Mart i l’Espai Jove La Palmera acolliran propostes adreçades al públic familiar i juvenil amb espectacles de circ, música i cinema. Tal com ha explicat la consellera Solé, “enguany unim esforços i programacions per oferir a la ciutadania aquest ventall de propostes culturals complementàries al Concurs de Focs”.  

Així, acompanyaran les nits de focs les últimes propostes de la prestigiosa companyia de Circ Fili Busters, la música trencadora de la Sra Tomasa, el directe de l’últim treball de les barcelonines Tribade, el millor jazz de Magalí Datzira, d’Stromboly Jazz Band i del pop rock de Joan Masdéu.  

Protocol de neteja 

Les empreses pirotècniques han rebaixat en els últims anys l'ús del plàstic utilitzant cada vegada més materials biodegradables. En aquest sentit, l'Ajuntament de Tarragona ha articulat tot un protocol de neteja diària durant els dies del certamen a la zona de llançament de la Punta del Miracle; intensificat amb una neteja dels fons marí posterior als dies de Concurs a càrrec de la Societat d'Exploració Submarina de Tarragona.

 

randomness