• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

PAU RICOMÀ: ‘DES D’AVUI A TARRAGONA ESTEM ENVOLTATS D’UNA CONSTEL·LACIÓ D’ESTRELLES GASTRONÒMIQUES’

© Manel R. Granell
© Manel R. Granell
16/04/2021
Font: 
Ajuntament de Tarragona

L’alcalde de Tarragona inaugura els primers Premis Gastronòmics Tarragona

Es tracta de 4 dies pensats per mostrar l’excel·lència gastronòmica, tant des del punt de vista del talent i de la creativitat com de la qualitat dels productes del territori

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha inaugurat avui els primers Premis Gastronòmics Tarragona, que el Patronat Municipal de Turisme de Tarragona ha creat per donar suport al sector gastronòmic, turístic i d’oci del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre. Un esdeveniment creat per mostrar l’excel·lència gastronòmica, tant des del punt de vista del talent i de la creativitat com de la qualitat dels seus productes. El certamen, que se celebra des d’avui fins al 19 d’abril al Palau Firal i de Congressos de Tarragona, està coorganitzat amb el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i apadrinat pels coneguts germans Torres (del restaurant Cocina Hermanos Torres, dues estrelles Michelin) i per tots els xefs amb estrella Michelin de la demarcació de Tarragona.

L’alcalde Ricomà ha remarcat la tasca de bars i restaurants, que “s'han vist obligats a fer inversions en personal i mesures de seguretat per atendre els clients quan la situació és molt complicada”. Ricomà  ha destacat “la qualitat humana del sector, ajudant i participant activament en els menjadors socials”. L’alcalde confia que -amb les vacunes- “aquest estiu pugui assemblar-se almenys al de l'any passat i, tant de bo, al de 2019”.

La presidenta del Patronat Municipal de Turisme, Cinta Pastó, ha volgut remarcar “el paper fonamental de la gastronomia en la marca Tarragona, amb productes reconeguts i de primera qualitat. És un orgull que tots aquests xefs vulguin reconèixer l’excel·lència culinària del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre”.

Per la seva banda, la presidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Meritxell Roigé, ha destacat que “aquest esdeveniment ens permet retrobar-nos fent la feina que més ens agrada, que és cuinar, servir i fer xalar als clients”. El xef Josep Moreno -representant del jurat- ha expressat la necessitat de “retrobar-nos darrere els fogons. L’objectiu d’aquestes jornades és visualitzar la zona de Tarragona. Esperem que es converteixi en un concurs de referència al país”. L’expert en mixologia Sergio Estévez s’ha expressat en la mateixa línia. “Esperem que aviat puguem reprendre l’activitat a bars i cocteleries”, ha conclòs. Finalment, el president de l’Associació d’Empresaris d’Hosteleria de la província de Tarragona, Francesc Pintado, ha definit la celebració del concurs com “una aposta valenta. Avui és un dia molt especial pel sector”. 

La inauguració també ha comptat amb la presència dels xefs amb estrella Michelin Diego Campos (Restaurant Rincón de Diego), Arnau Bosch (Restaurant Villa Retiro) i Josep Moreno, (Restaurant Deliranto), de l’expert en mixologia Sergio Estévez (brand ambassador de Royal Bliss) i els germans Torres, que han destacat el gran potencial gastronòmic i de producte que té el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. “El nivell del concurs és molt alt i a Tarragona teniu un producte com és la gamba vermella molt especial, dels millors que hi ha i gràcies al tractament que fan els pescadors”, han coincidit.

Quatre dies d’esdeveniments gastronòmics

Els primers Premis Gastronòmics Tarragona són quatre dies d’esdeveniments gastronòmics del màxim nivell iniciats el 16 d’abril amb la final dels concursos de gastronomia i cocteleria al Palau Firal i de Congressos per escollir el millor xef i el millor cocteler del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre.

El certamen continuarà demà dissabte 17 i diumenge 18 al mateix Palau de Congressos amb les activitats obertes al públic: exhibicions gastronòmiques (showcookings) a càrrec d’estrelles Michelin, una masterclass de cocteleria Royal Bliss i una altra sobre l’oli verge extra de Les Borges Blanques, a més de cates i venda d’oli i de vi. Durant aquests dos dies el públic podrà assistir presencialment a les activitats o seguir-les en streaming als canals oficials dels Premis. Les inscripcions per assistir com a públic a les activitats del cap de setmana de forma gratuïta es faran mitjançant un formulari que es pot trobar aquí.

Finalment, el dia 19 d’abril (10 h) es donaran a conèixer els Premis Gastronòmics Tarragona en un acte que es realitzarà a l’Antiga Audiència.