• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

TARRAGONA TINDRÀ UN CENTRE DE RECEPCIÓ DE VISITANTS A LA PLAÇA DEL PALLOL

© Manel Antolí (RV Edipress) / Tarragona Turisme
20/11/2019
Font: 
Ajuntament de Tarragona

El projecte Porta Tàrraco ha rebut una subvenció de la Generalitat per valor de 300.000 euros que s’hauran d’executar abans de setembre de 2021

L’espai precedirà la creació d’una ruta per la Part Alta, el Circuit Tàrraco, que explicarà als turistes la grandesa del Recinte de Culte, el Fòrum Provincial i el Circ de la capital de la Hispània Citerior

La presidenta del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, Laura Castel, ha presentat aquest dimecres el projecte Porta Tàrraco, un centre de recepció de visitants a la plaça del Pallol, que comportarà actuacions a la Volta del Pallol, la Casa Sefus, la planta baixa de l’Antiga Audiència i la Torre dels Advocats. El nou espai dotarà al visitant d’un primer coneixement dels vestigis de l’antiga Tàrraco a la Tarragona actual per tal que obtingui una experiència més enriquidora i de més qualitat de la seva visita.

Tot i que encara s’ha d’elaborar el projecte executiu museístic definitiu, el projecte inicial inclou, entre d’altres la ubicació de les oficines de turisme de Tarragona i de l’Agència Catalana de Turisme, uns lavabos públics, la projecció d’audiovisuals i mappings (un que endinsaria el visitant en la història de Tàrraco com a capital de la Hispània Citerior, un altre que parlaria de l’urbanisme de la ciutat i un tercer que explicaria la maqueta de l’Antiga Audiència), i l’obertura de les escales romanes de l’Antiga Audiència.

Així mateix, es farà una actuació prèvia a càrrec de l’1% Cultural per consolidar la Volta del Pallol i la façana de Ca l’Agapito.

L’objectiu final, segons ha explicat Laura Castel, és “recuperar per a la ciutat dos edificis que actualment estan tancats al públic (la Volta del Pallol i la Torre dels Advocats) i donar inici al que serà el Circuit Tàrraco: un recorregut per tots els espais de la Part Alta de la ciutat que li confereixi de sentit únic i mostri als nostres visitants que tots ells formen part d’aquest museu a l'aire lliure que és la Part Alta, barri que acull l'antic Recinte de Culte, la plaça del Fòrum i el Circ”. “Porta Tàrraco – ha afegit la consellera- també vol donar resposta a una de les demandes més repetides pel sector turístic: disposar de serveis públics a la Part Alta i voltants”.

El projecte acaba de rebre una subvenció de la Generalitat de 300.000 euros, que s’haurà d’executar abans del 30 de setembre de 2021. El pressupost total de Porta Tàrraco és de 600.000, la meitat dels quals seran aportats per l’Ajuntament de Tarragona. Porta Tàrraco va ocupar la primera posició de les 59 propostes presentades a les subvencions als ens locals de Catalunya per al desenvolupament de plans de foment territorial del turisme.

Informació del projecte Centre de recepció de visitants a la plaça del Pallol

randomness