• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

TARRAGONA REPETEIX AMB ESTAND PROPI A FITUR PER SEGON ANY CONSECUTIU

23/01/2019
Font: 
Ajuntament de Tarragona

El Patronat Municipal de Turisme és present a la principal fira internacional de turisme d’Espanya, del 23 al 27 de gener

L’agenda prevista inclou prop de 20 reunions amb agents i organismes de gestió turística, partners, turoperadors i empreses turístiques

Des d’avui 23 de gener i fins diumenge 27, Tarragona és present a FITUR, la Fira Internacional de Turisme més important d’Espanya i una de les més destacades a nivell mundial, que enguany arriba a la 39a edició. Tarragona comptarà  amb un estand propi, com en l’edició de 2018, en què el va recuperar després de 7 anys sense tenir-ne.

Durant els cinc dies de fira, el Patronat Municipal de Turisme mantindrà una vintena de reunions amb organismes de gestió turística, partners, turoperadors i diferents empreses, tant de forma individual com amb el Grupo de Ciudades Patrimonio de la Humanidad de España.

L’estand de Tarragona Turisme és al pavelló 7 (estand 7B07 / 09) dins de l’espai de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre de l’Estand Catalunya. Del 23 al 25 de gener farà horari de 10 a 19 h, mentre que els dies d’obertura de la fira al públic en general (26 i 27) l’horari serà de 10 a 18 h.

La presidenta del Patronat Municipal de Turisme, Inmaculada Rodríguez, ha valorat avui molt positivament la presència de Tarragona a FITUR amb estand propi per segon any consecutiu, ja que “consolida la ciutat en el lloc de capitalitat que li correspon, ens ajuda a guanyar singularitat com a destinació cultural costera i urbana i única ciutat Patrimoni de la Humanitat de Catalunya”. “També tornem a oferir l’experiència de descobrir el passat de Tàrraco amb les ulleres de realitat virtual de l’aplicació Imageen i promocionarem intensament la ciutat i els esdeveniments i propostes culturals que la converteixen en destinació turística ideal els 365 dies de l’any” ha afegit la regidora.

Agenda intensa

Durant els cinc dies de FITUR, Tarragona Turisme tindrà una intensa agenda que ha començat avui 23 amb la inauguració de l’Estand Catalunya a les 13 h. Juntament amb actes de caire més institucional, el Patronat mantindrà reunions amb directors d’Oficines Espanyoles de Turisme de Turespaña i Centres de Promoció Turística de l’Agència Catalana de Turisme per treballar acords de promoció i visites de prescriptors (famtrips i presstrips); amb operadors turístics com Weekendesk i amb socis com la central de venda de bitllets d’autobús Movelia.

A més, Tarragona també participa en els actes del Grupo de Ciudades Patrimonio de la Humanidad  (GCPHE) i de Ciudades AVE, com a membre integrant d’aquests grups. Dins de l’agenda amb el GCPHE, destaquen la presentació del Pla Turístic 2019, l’Assemblea d’Alcaldes i el conveni amb Iberia, actes que tindran lloc divendres 25 de gener.

Un aparador internacional per a Tarragona

La 39a edició de FITUR té lloc a IFEMA del 23 al 27 de gener. L’edició d’enguany reuneix  10.487 empreses de 165 països i regions, i amb un total de 886 expositors, que representen un 8,3% més que l’edició de 2018. Enguany la fira ocuparà 67.495 m2 (un 2,5% més que l’any passat) i preveu superar el rècord de 251.000 assistents que es va registrar el 2018. L’impacte econòmic estimat és de 325 milions d’euros.

Com a novetat destacada d’enguany, cal esmentar la posada en marxa del FITUR MITM – MICE & Business, espai dedicat específicament al sector del turisme de negocis o MICE.