• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

TARRAGONA PRESENTA UNA NOVA ACTIVITAT DE RECONSTRUCCIÓ HISTÒRICA DE TÀRRACO VIVA A LA FIRA DE TURISME NAVARTUR, A PAMPLONA

22/02/2013
Font: 
PMTT

El Patronat Municipal de Turisme de Tarragona (PMTT) participa aquest cap de setmana a la fira turística Navartur, a Pamplona, on presentarà, entre d’altres propostes, algunes de les novetats del pròxim festival romà Tàrraco Viva, que se celebrarà del 16 al 26 de maig, i que enguany arriba a la seva vint-i-cinquena edició.

Els turistes i professionals que aquest cap de setmana visitin Pamplona, l’antiga Pompaelo, podran presenciar l’activitat de reconstrucció històrica que ha preparat l’Associació Projecte Phoenix sobre el principi del final de la república romana i compartir, així, part d'una història que va afectar dues ciutats per igual. L’activitat que es presenta a Pamplona compta amb el suport del Pla de Competitivitat Turística de la Tàrraco Romana.

Dirigida i narrada per Magí Seritjol, director del Festival Tàrraco Viva, l’activitat compta amb una dotzena de participants que intentaran desvetllar algunes de les claus històriques de l'època posterior a la segona guerra púnica. La representació, com és norma en tots els espectacles de Tàrraco Viva, és d'un extremat i curós rigor històric, cuidant els més mínims detalls que arriben fins a la roba. Per exemple, els teixits, talls i costures s'han realitzat seguint les mateixes pautes que en temps de Roma.

L’activitat farà retrocedir els espectadors a l'any 133 a.C. quan el tribú de la plebe Tiberio Semproni Gracva, va presentar la seva llei de reforma agrària. Poc després moriria assassinat pels seus enemics polítics igual que li succeiria, poc després, al seu germà Caius. Què va passar? Com va ser possible que membres destacats de l'aristocràcia romana, fills de Cornelia i néts del gran Escipió l'Africà, fossin assassinats per membres de la seva mateixa classe social? Els que assisteixin a la representació en trauran l’entrellat.

Després de l’actuació, que dura una hora aproximadament, s'obrirà un torn de preguntes sobre Roma, el món romà i la representació.

L’escenificació històrica es presentarà aquest vespre al Museu de Pamplona, i demà dissabte i diumenge a l’estand de Tarragona a la fira Navartur. Aprofitant l’estada del grup de Tarragona i les novetats de Tàrraco Viva també s’està fent un reforç informatiu a través de les xarxes socials Facebook, Twitter i Instagram, focalitzant l’atenció en el públic navarrès, basc i aragonès.

Precisament, la regidora del PMTT i presidenta de l’esmentat Pla, Patrícia Anton, ha destacat l’impacte -cada vegada més gran– que té la destinació de Tarragona en aquestes comunitats. Al llarg de tot l’any passat un total de 3.848 turistes bascos, 2.878 aragonesos i 1.122 navarresos van passar per les oficines del PMTT.
 

randomness