• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

TARRAGONA ES REIVINDICA A FITUR 2018 COM A DESTINACIÓ AMB POTENCIAL TURÍSTIC ELS 365 DIES A L'ANY

© Tarragona turisme
© Tarragona turisme
© Tarragona turisme
© Tarragona turisme
© Tarragona turisme
© Tarragona turisme
© Tarragona turisme
© Tarragona turisme
© Tarragona turisme
© Tarragona turisme
© Tarragona turisme
© Tarragona turisme
© Tarragona turisme
© Tarragona turisme
© Tarragona turisme
© Tarragona turisme
© Tarragona turisme
© Tarragona turisme
© Tarragona turisme
© Tarragona turisme
© Tarragona turisme
© Tarragona turisme
© Tarragona turisme
© Tarragona turisme
© Tarragona turisme
© Tarragona turisme
© Tarragona turisme
© Tarragona turisme
21/01/2018
Font: 
Ajuntament de Tarragona

El pas de la ciutat, amb estand propi, per la fira de turisme més important d’Espanya se salda amb un balanç molt positiu.

Aquest diumenge 21 de gener FITUR 2018 tanca les portes fins a l’any vinent i Tarragona fa un balanç molt positiu de la seva estada amb estand propi després de set anys. L’estand, en paraules de la presidenta del Patronat Municipal de Turisme, Inmaculada Rodríguez, “ha permès visibilitzar i posicionar Tarragona com a capital amb potencial turístic els 365 dies de l’any”. Així ho ha recollit, de fet, el FITUR Daily, que ha situat Tarragona com una de les destinacions destacades a la fira d’enguany. La publicació diària de FITUR s’ha fixat en la multitud de propostes culturals que Tarragona ofereix als visitants, fent èmfasi en esdeveniments com ara Tàrraco Viva, els Jocs Mediterranis i el Concurs de Castells. En la mateixa línia, altres mitjans com RNE han entrevistat els representants del Patronat de Turisme interessats per la proposta turística de Tarragona.

L’oferta d’esdeveniments culturals de Tarragona ha estat un dels eixos fonamentals de la promoció a l’estand, juntament amb el conjunt arqueològic de Tàrraco Patrimoni Mundial, que fa de Tarragona l’única ciutat Patrimoni de la Humanitat de Catalunya. Les noves tecnologies hi han estat presents, gràcies a l’aplicació de realitat augmentada Imageen, que s’ha pogut provar in situ amb les ulleres de realitat virtual que s'han posat a disposició dels visitants perquè poguessin reviure la Tàrraco Imperial.

Juntament amb els diferents elements de promoció, l’estada de Tarragona ha destacat per la intensa agenda de reunions que el Patronat Municipal de Turisme ha mantingut amb organismes i partners estratègics i que han servit per refermar i crear noves aliances que poden beneficiar el creixement turístic de Tarragona. El Patronat Municipal de Turisme s’ha reunit durant els primers tres dies de FITUR amb directors d’Oficines Espanyoles de Turisme de Turespaña i Centres de Promoció Turística de l’Agència Catalana de Turisme per treballar acords de promoció i visites de prescriptors (famtrips i presstrips), amb operadors turístics com Viajes El Corte Inglés, amb mitjans de comunicació, empreses de transports, partners com Costa Cruceros, consultors, etc.

Cal destacar el reconeixement que Costa Cruceros ha fet a la tasca realitzada pels integrants de la Taula de Creuers. Un acte de reconeixement celebrat a l’espai dels estands de Tarragona i de la Costa Daurada i que va comptar amb la presència del president del Port de Tarragona, Josep Andreu; l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros; la presidenta del Patronat Municipal de Turisme, Inmaculada Rodríguez; la regidora de Cultura i Projecció de Reus, Montserrat Caelles; i la directora tècnica del Patronat de Turisme Costa Daurada, Marta Farrero.

Inmaculada Rodríguez ha valorat el pas de Tarragona per FITUR com “molt positiu, realment útil i productiu per als interessos de la ciutat i per treure el màxim rendiment a les accions de promoció turística en què estem treballant per a aquest 2018”.

Treball conjunt amb les Ciutats AVE i les Ciutats Patrimoni

A l’agenda de Tarragona ha destacat especialment el treball intens amb les dues xarxes de ciutats de les quals forma part: la xarxa de Ciutats AVE i el Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya (GCPHE). Amb la resta de Ciutats AVE, Tarragona ha signat un acord de col·laboració amb Renfe Viajeros per promocionar activitats turístiques i culturals de la ciutat i per aplicar descomptes de fins al 35% sobre la tarifa general a tots els assistents i expositors de les activitats relacionades amb la promoció del turisme de congressos. A l'acte hi van participar l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros i la presidenta del Patronat Municipal de Turisme, Inmaculada Rodríguez, i que va comptar amb la presència del ministre de Foment, Íñigo de la Serna.

D’altra banda, Tarragona ha participat, amb l’assistència de l'Alcalde i la Consellera de turisme, a totes les activitats del GCPHE, que enguany ha tingut una presència molt destacada a FITUR amb motiu del 25è aniversari de la seva creació. L’agenda d’actes començava dijous, precisament amb la presentació dels actes del 25è aniversari a l’Instituto Cervantes, mentre que divendres van tenir lloc l’Asamblea de Alcaldes. L'acte va servir per renovar l’acord de col·laboració amb Paradores i per a la presentació oficial del Pla d’Acció amb Turespaña, que va tenir lloc a l’estand d’aquest organisme amb l’assistència del ministre d’Energia, Turisme i Agenda Digital, Álvaro Nadal, i del president del Govern, Mariano Rajoy. Rajoy va expressar el seu suport al Grup i va dedicar paraules a cadascuna de les ciutats integrants, inclosa Tarragona, de la qual va destacar la seva condició de “primera ciutat romana d’Hispània”. Amb motiu del 25è aniversari de la creació del GCPHE, Tarragona acollirà una programació especial que, segons ha anunciat Inmaculada Rodríguez, es presentarà a la ciutat properament.

randomness