• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

TARRAGONA AVANÇA EN LA PROMOCIÓ DEL TURISME CULTURAL I SOSTENIBLE AMB ‘WORLD HERITAGE JOURNEYS OF EUROPE’

© Mauri Fernández
02/10/2018
Font: 
Ajuntament de Tarragona

Tarragona Turisme presenta el nou web de l’itinerari desenvolupat per la UNESCO i National Geographic

La UNESCO i National Geographic  van seleccionar el passat 2017 la ciutat de Tarragona perquè formi part d’una nova ruta turística per l’Antiga Europa, conjuntament amb vuit altres ciutats del continent, una de les 4 rutes del projecte “UNESCO World Heritage Journeys of Europe”, que proposa generar noves formes per experimentar el patrimoni cultural del continent a partir de la creació de diferents itineraris turístics.

Les primeres accions per donar a conèixer les rutes ja s’han iniciat, coincidint que l’any 2018 és el del Patrimoni Cultural Europeu i l’Any d’Europa a la Xina. Els mercats prioritaris de la promoció i comercialització d'aquest nou itinerari turístic seran Xina, Nord i Sud d'Amèrica i Europa. 

Així, s’ha posat en marxa la web https://visitworldheritage.com amb informació exhaustiva i completa de les rutes desenvolupades a través d'investigacions, enquestes i consultes amb professionals de la indústria i mitjans de comunicació i patrimoni. El lloc web està disponible en francès, anglès i xinès.

Tarragona comptarà així per primer cop amb una web en xinès, idioma que s’afegeix als set idiomes que fins ara oferia la web. La web concreta de Tarragona, amb continguts i imatges elaborats dels del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, consta d’una explicació general de la ciutat, un mapa d’atractius turístics, una selecció d’experiències, una secció de contes i llegendes tarragonines i una galeria amb les fotos seleccionades diàriament al canal d’Instagram de Tarragona Turisme.

La consellera de Turisme, Inma Rodríguez, ha destacat que “Tarragona, juntament amb 33 destinacions europees, forma part del primer web oficial de viatges del Patrimoni Mundial que permetrà posicionar-se als mercats internacionals amb dues marques de prestigi com la UNESCO i National Geographic.” I ha afegit, “A través d’aquesta iniciativa, comptem per primera vegada amb una web amb informació de la ciutat en xinès”.

La posada en marxa de la web marca el tret de sortida de la campanya de promoció i difusió de “UNESCO Wolrd Heritage Journeys of Europe”. Les properes accions seran la participació, del 22 al 24 d’octubre, a Macau (Xina) en el Global Tourisn Economy Forum i a finals de mes, a la conferència a París EU-China Conference on World Heritage and Sustainable Tourism.

Tarragona forma part de la ruta de l’antiga Europa. Les altres vuit localitats que l’acompanyen són: el Santuari d’Asclepeion d'Epidaure (Grècia), el conjunt arqueològic d’Olímpia (Grècia), Sicília i la Necròpolis de Pantalica (Itàlia), l’àrea arqueològica i la basílica d’Aquileia (Itàlia), la planícia de Stari Grad (Croàcia), la ciutat antiga de Nessèbar (Bulgària), l’aqüeducte romà del Pont del Gard (França) i els monuments romans, la catedral de Sant Pere i l’Església de la Nostra Senyora a Trèveris (Alemanya).

  Document amb la presentació