• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

TARRAGONA ACULL LA INTERVENCIÓ ARTÍSTICA "LABERINTS LÍRICS" DEL GRUP CIUTATS PATRIMONI

@TGNturisme
Tarragona turisme @TGNturisme
Tarragona turisme @TGNturisme
Tarragona turisme @TGNturisme
Tarragona turisme @TGNturisme
© GCPHE
© GCPHE
21/09/2017
Font: 
Ajuntament de Tarragona

S'instal·larà del 25 de setembre a l'1 d'octubre a la plaça del Rei

Del 25 de setembre a l'1 d'octubre, la plaça del Rei acollirà el projecte poètic-artístic "Laberints Lírics" en el qual participen les 15 ciutats espanyoles Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

La instal·lació està formada per quinze prismes triangulars que es convertiran en un llenç que portarà escrit un vers mitjançant l'anamorfosi -tècnica que permet reconèixer una imatge quan ens situem en el punt de vista adient-. Aquest projecte poètic-artístic itinerant uneix des de setembre de 2016 a les 15 ciutats espanyoles Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO en successives etapes d'una setmana. Tarragona acollirà la penúltima, del 25 de setembre a l'1 d'octubre, instal·lant a la plaça del Rei aquests prismes, en els quals podrà llegir-se el vers "Curulla de promeses, on tot és possible" del poema 'Només una paraula nua', de la tarragonina Montserrat Abelló.

La iniciativa és del col·lectiu artístic multidisciplinari Boa Mistura (Bona Mescla, en portuguès) i consisteix a construir un poema que uneixi les ciutats Patrimoni amb un vers de cadascuna d'elles, obra d'un autor local. La manera escollida per donar forma a aquests versos és a través de 15 prismes -un per cada ciutat participant- que es convertiran en un llenç mitjançant la tècnica de l'anamorfosi, que consisteix a reconèixer, situats en el punt de vista adequat, una imatge o paraula deformada mitjançant un procediment òptic. A la plaça del Rei, aquests prismes, de 2,45 metres d'altura, es pintaran de dilluns a dijous i quedaran exposats fins diumenge a la nit.

El poema 'Laberints lírics', un cop units els quinze versos, quedarà d'aquesta manera: "Desemboca al túnel / ingràvid del son. Veu com la paraula / assumeix la seva presència. Habiten els records / en un temps diferent. No són més que un riu lent / d'instants ja viscuts. Tanca els ulls i conversa / allò que veus ho és tot. El present és el veritable / protagonista del temps. Perpetus laberints / on s'esfuma tot. Ocupant el lloc / inventat cada dia. Ressonant pels carrers / del temps, a la seva manera. Tenia por d'absentar / i deixar-me allà l'etern. Perquè tots els finals / són el mateix repetit. Reposa el cos / a la humida terra de la memòria. Amb les mans buides / però amb l'ànima plena. Curulla de promeses / on tot és possible. Flueix de nou cap a mi / presència".

Tarragona acollirà la penúltima de les quinze etapes del projecte, que va arrencar el 19 de setembre de 2016 a Càceres, continuant per Toledo, Conca, Segòvia, Àvila, Santiago de Compostel·la, Salamanca, Mèrida, Còrdova, Baeza, Úbeda, Sant Cristòfol de la Llacuna i Alcalà d'Henares, i conclou del 9 al 15 d'octubre a Eivissa.