• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

TARRAGONA ACOLLIRÀ LA PREESTRENA DELS NOUS CAPÍTOLS DE LA INNOVADORA SÈRIE ‘INGENIERÍA ROMANA’

© Mauri Fernández
© Digivision
28/11/2018
Font: 
Ajuntament de Tarragona

El Patronat Municipal de Turisme i l’empresa tarragonina Digivision han presentat avui un avenç del capítol ‘Acueductos II’

La innovadora sèrie documental Ingeniería Romana estrena el mes de desembre dos nous capítols, Ciudades II i Acueductos II, en què la Tàrraco romana en torna a ser present. En concret, l’Aqüeducte de les Ferreres serà un dels monuments que es podran veure al capítol Acueductos II, que es preestrenarà al Teatre Tarragona el proper 18 de desembre abans de l’emissió a TVE (coproductora de la sèrie), segons han anunciat aquest dimecres el Patronat Municipal de Turisme (PMTT) i l’empresa Digivision. A partir d’aquí, amb la temporada de 4 capítols completa (en què Tarragona és protagonista absoluta del primer capítol, Ciudades I) començarà la distribució internacional de la sèrie.

La presidenta del PMTT, Inma Rodríguez, ha explicat que “des del Patronat reprenem i impulsem un projecte ambiciós i capdavanter en la utilització de les noves tecnologies per donar a conèixer Tarragona a tot el món”. “Ens satisfà especialment –ha afegit– donar suport a una empresa del territori i comptar amb recursos científics i de recreació de la ciutat en la creació d’un producte innovador i de gran qualitat, que ha tingut un enorme impacte mediàtic i que espera una gran difusió a través de la distribució a diferents canals internacionals”. “Mitjançant aquest suport –ha conclòs– no només aconseguim una gran promoció de la ciutat a nivell mundial, sinó també disposar d’uns materials didàctics i promocionals d’excel·lència que poden ser utilitzats en diferents accions promocionals de Tarragona i a diversos projectes museístics, ja que l’acord amb Digivision inclou els drets d’ús d’aquests materials”.

Per la seva banda, el director de la sèrie i de l’empresa Digivision, José Antonio Muñiz, ha explicat que els nous capítols es presenten després de dos anys de treball intens, fet que dona una idea de l’esforç i la complexitat de la producció. Muñiz ha volgut recordar que, a més de l’excel·lent acollida de l’emissió dels dos primers capítols d’Ingeniería Romana a la 2 de TVE (que van aconseguir audiències rècord), els episodis ja emesos han estat premiats a diferents certamens, entre ells al festival de TV i Cinema de Nova York. Muñiz ha expressat la confiança de Digivision a vendre la sèrie a un centenar de televisions i arribar en els propers anys a 200 milions d’espectadors, un cop comenci de forma intensiva la distribució internacional. El director de Digivision ha acabat agraint la contribució del Patronat Municipal de Turisme, gràcies a la qual “una empresa local està aconseguint liderar mercats internacionals amb les seves produccions i posicionar-se com una de les millors empreses a nivell mundial en generació de continguts digitals i tecnològics”.

Les invitacions per a a la preestrena del capítol Acueductos II del dimarts 18, a les 20.30 h al Teatre Tarragona, es podran recollir gratuïtament a partir del dia 10 a les oficines del Patronat Municipal de Turisme a la Rambla Nova i el carrer Major.

Continguts de gran impacte i difusió

Els dos primers capítols d’Ingeniería romana es van emetre, després de la preestrena a Tarragona, el 24 d’octubre de 2015 a La 2 de TVE, amb unes  xifres d’audiència espectaculars per a la cadena: 537.000 espectadors i un 4,5% del share en el cas del primer documental, i en el segon, 729.000 espectadors i un 6,6% del share. A Internet, la pàgina oficial de LAB RTVE dedicada a la sèrie, http://lab.rtve.es/ingenieria-romana/, va registrar durant la primera setmana més de 183.000 pàgines vistes i 70.760 usuaris, mentre que a xarxes socials el hashtag #IngenieríaRomana va ser TT durant el dia de l’estrena. La web de Lab RTVE té actualment disponibles vídeos de 360º que recreen amb realitat augmentada i virtual quatre escenaris de Tàrraco: el Circ, l’Amfiteatre, el Fòrum de la Colònia i el Recinte de Culte.

randomness