• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

PRESENTAT EL “VITOUR”, UNA NOVA EXPERIÈNCIA ENOTURÍSTICA AL VOLTANT DEL MÓN DEL VI A TARRAGONA

© Pere Toda / Vilaniu Comunicació
11/04/2016
Font: 
PMTT

L’Espai Turisme ha acollit aquest matí la presentació del ViTour, una nova experiència turística que permet viure i resseguir el fil històric del vi a Tarragona.

El ViTour és un viatge en el temps que es viurà en quatre temps (o en quatre espais diferents) i que començarà, cada segon dissabte de mes, a les 9.30 h, a l’amfiteatre romà de Tàrraco. Allí en Philodamus, enòleg romà, introduirà als assistents en el món del vi en temps dels romans: com es consumia el vi en aquella època, quines varietats hi havia,… La posada en escena d’aquestes píndoles teatralitzades va a càrrec del grup de reconstrucció històrica Arqueoescena que ha aconseguit filar unes històries tan rigoroses com divertides, que interessaran i faran riure a aquells que les vulguin viure.

Després de la presentació inicial d’en Philodamus, el grup que hagi concertat la visita guiada es traslladarà amb un bus de l’empresa Nika fins a peu de vinya del celler Mas Vicenç, on els rebrà en Vicenç, un jove enòleg que segueix la tradició familiar de diverses generacions al voltant del món del vi. A Mas Vicenç també es podrà veure la feina diària que desenvolupava el monjo cistercenc Pere Blanc, que va habitar a la finca, mentre en Vicenç ens introdueix en el món del vi a l’època del Cister. La visita continuarà amb un suau i breu passeig entre vinyes i un tast de vins del celler maridats amb oli també de la finca.

El bus reprendrà de nou la ruta per portar els participants fins a peu de vinya d’Adernats, la cooperativa de la Vinícola de Nulles. Allà, una jove pagesa explicarà als assistents l’inici del cooperativisme i les feines del camp a principis del segle XX. El personatge proposarà una breu passejada fins a l’edifici modernista, on els participants descobriran les qualitats arquitectòniques d’aquestes catedrals pensades per a la producció de vi. La visita acabarà novament amb un tast de vins i caves Adernats, també de la DO Tarragona, maridats amb oli produït a la cooperativa.

El viatge en el temps finalitza pujant de nou al bus i retornant sobre les 14 h a Tarragona, on els que ho desitgin i ho concertin prèviament, podran gaudir d’un dinar especial en alguns dels restaurants que col·laboren amb el ViTour.

El punt de partida de l’agenda del ViTour serà aquest proper dissabte, 16 d’abril, i l’activitat està previst que duri d’abril a novembre, el segon dissabte de cada mes, per bé que també s’ofereixen sortides del ViTour a la carta. 

ViTour és una iniciativa de cinc empreses: Mas Vicenç, Vinícola de Nulles, Autocars Nika, El Brogit (especialista en senderisme, ecoturisme i enoturisme) i Arqueoescena, amb la col·laboració del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona.