• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

PRESENTAT EL FESTIVAL TARRACO VIVA 2016 QUE ENGUANY S’APROPARÀ AL MÓN EGIPCI

© Mauri Fernández
29/03/2016
Font: 
PMTT

El festival amplia la seva tasca de divulgació entenent el Mediterrani com el bressol de les grans cultures i civilitzacions de la Humanitat

Tarragona és ja un referent de la història viva i de les ciutats que expliquen la seva història a través d’esdeveniments i activitats de reconstrucció històrica com Tàrraco Viva. El festival, que enguany se celebrarà del 15 al 29 de maig, se centrarà en un moment d’aquest passat enlluernador. Enguany és el torn de conèixer i donar a conèixer la trobada entre dues civilitzacions: Roma i Egipte.

Roma i Egipte, una fascinació mediterrània és el pretext del festival d’enguany, que parteix d’una de les pintures sobre tela que encara es conserven i en les que observem clarament la influència d’Egipte en el retrat d’un ciutadà romà. S’engega, d’aquesta manera, una nova línia del festival que es mantindrà en els propers anys, com és la relació entre civilitzacions d’aquell món Mediterrani tan rellevant, a mode de comparació amb l’actualitat i en relació també amb la celebració dels Jocs del Mediterrani d’aquí a un any; entenent el Mediterrani com el bressol de grans cultures i civilitzacions de la Humanitat.

Durant dues setmanes podrem gaudir de 124 activitats que sumen 436 actes, al voltant del món romà i l’egipci, i sempre amb l’interès divulgatiu per davant, demanant un especial interès i sensibilitat per part del públic; així com l’oportunitat de poder gaudir dels espais patrimonials de la ciutat, que és on es realitzen molts dels actes del certamen. Des del Pretori, fins a l’Amfiteatre, el Circ, el Fòrum de la Colònia i les Muralles, així com també amb actes a d’altres poblacions com són Constantí, Altafulla, Cambrils i Falset o Porrera al Priorat, a les que enguany se suma també el columbari de Vila-Rodona.

En l’acte inaugural, seguint l’èxit del format de la cloenda del 2015, es durà a terme un debat sobre aquestes relacions entre civilitzacions que van coincidir en el temps, amb la intervenció de diferents experts en la matèria com són el catedràtic de la URV, Joaquín Ruiz de Arbulo, el periodista Enric Calpena, el conservador del Museu Egipci de Barcelona, Luis Manuel Gonzálvez i el professor de Filologia Grega de la URV, Jesús Carruesco. L’acte se celebrarà el diumenge 15 a les 12 h a la Sala del Sarcòfag d’Hipòlit del Pretori i el festival es clourà el diumenge 29, a les 18 h, amb un acte també espectacular, a la Sala August del Palau de Congressos, on es podrà contemplar la recreació històrica Mirades a l’Eternitat. Els retrats d’El Fayum

Més informació