• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

MÉS DE 1.600 VIATGERS HAN GAUDIT DEL VIATGE EN EL TEMPS EN EL TREN TURÍSTIC TARRACO TALGO

© Manel R. Granell
13/10/2014
Font: 
PMTT

Més del 80% dels clients han valorat de forma molt positiva aquesta experiència
Aquest tren ha circulat tots els dissabtes entre Barcelona, Vilanova i la Geltrú i Tarragona

El passat dissabte, va es va realitzar el darrer viatge de la temporada del Tren turístic Tarraco Talgo. Des del seu inici de servei el 31 de maig i fins el 4 d’octubre un total de 1.631 persones han viatjat a bord d’aquest tren. Aquest tren enllaçava tots els dissabtes les ciutats de Barcelona i Vilanova i la Geltrú amb Tarragona.

Del total de viatgers, la majoria,1.030 viatgers, han iniciat el seu viatge a l’estació de França, seguida de Barcelona Sants amb 306 viatgers i de Vilanova i la Geltrú amb un total de 295 clients.

El bitllet d’anada i tornada permetia realitzar un recorregut al passat en un tren que va fer història, el Talgo III RD, el més avançat de l’època però totalment rehabilitat conservant el disseny dels anys 60.

Un cop a Tarragona els viatgers revivien el passat romà de Tarraco amb els seus espais més emblemàtics, el Circ, l’Amfiteatre, les seves muralles o la Torre del Pretorio.

Aquesta iniciativa, que s’ha dut a terme en col·laboració amb  l’Ajuntament de Tarragona, l’empresa Talgo i el Museu del Ferrocarril de Catalunya, permet al viatger tornar a gaudir del que va ser batejat com a “Catalán Talgo” allà per l’1 de juny del 1969 quan per primera vegada comunicava Barcelona amb Ginebra sense necessitat de transbordament a la frontera francesa.

Valoració del servei

Respecte a la valoració global del servei del Tarraco Talgo, en una escala de 0 a 5, el 53% donen la màxima valoració del servei amb 5 punts, i el 30% el valoren amb 4 punts. Els elements més valorats d’aquest servei han estat la tematització del tren per un 97% dels clients, seguit de la guia turística a Tarragona (95%) i de la documentació facilitada durant el viatge  per un 91% dels clients d’aquest servei turístic.

Pel que fa a les visites a Tarragona, el 20% dels clients han triat el Circ Romà com a la visita més valorada, seguida de l’amfiteatre 15% i del Pretori 10%.

El 79% dels clients que han viatjat en el Tarraco Talgo han estat adults majors de 45 anys, que han realitzat aquest viatge degut a l’atractiu del producte (51%) i per gaudir de l’experiència del viatge (28%). Pel que fa als viatges, un 36% s’han realitzat en parella i un 30% en família. La majoria dels bitllets han estat venuts a través del portal web renfe.com al seu apartat Ocio en el tren.

randomness