• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

LES VI JORNADES DE DIVULGACIÓ HISTÒRICA DE LA TARRAGONA DE 1800 TINDRAN LLOC DEL 17 AL 22 D'OCTUBRE

© Ajuntament de Tarragona
11/10/2017
Font: 
Ajuntament de Tarragona

Les activitats, que inclouran recreacions, visites teatralitzades, tallers o jocs d’estratègia, es realitzaran a espais històrics, escenari dels fets reals, del 17 al 22 d’octubre

Les VI Jornades de Divulgació Històrica de la Tarragona de 1800 tindran lloc del 17 al 22 d’octubre i oferiran una trentena d’activitats. Les jornades estan organitzades per l’Ajuntament de Tarragona —a través del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona (PMTT) i la Conselleria de Patrimoni – Museu d’Història— i l’Associació Projecte Tarragona 1800. La presidenta del PMTT, Inmaculada Rodríguez, i el secretari de l’Associació Projecte Tarragona 1800, Paco Tovar, han presentat aquesta setmana les nombroses propostes del programa en un acte celebrat a l’Espai Turisme.

Com en altres edicions, destaca el fet d’oferir activitats de reconstrucció històrica que combinen el rigor i la divulgació amb l’entreteniment i la participació del públic a espais reals que van ser testimonis del setge de Tarragona durant la Guerra del Francès: la Falsa Braga i el Passeig Arqueològic, la Casa Castellarnau o la Catedral i el seu campanar.

Les activitats, pensades perquè tots els públics hi puguin participar, són diverses i inclouen visites teatralitzades a la Casa Castellarnau, visites guiades tematitzades als espais Sant Dídac, Santa Bàrbara, Sant Domènec i Sant Magí, tallers didàctics, jocs de taula i estratègia, la recreació d’un campament napoleònic, un espai dedicat al llibre, un cicle de conferències, tallers d’instrucció o una visita guiada als espais històrics de la Catedral i pujada al campanar.

“Amb la consolidació de les Jornades de Divulgació Històrica de la Tarragona de 1800 –va destacar la presidenta del Patronat Municipal de Turisme, Inmaculada Rodríguez-, Tarragona continua apostant per la recreació i la divulgació com a puntes de llança per posicionar-la com la ciutat que millor explica la història”. Per la seva banda, Paco Tovar va voler destacar que les jornades d’enguany tindran un caràcter “més divulgatiu i participatiu que mai”.

randomness