• Català
  • Español
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Zhōngwén

LA 6a EDICIÓ ‘TARRAGONA, CIUTAT DE CASTELLS’ AMPLIA EL NOMBRE D’EXHIBICIONS I REFORÇA LA PROMOCIÓ DE LA VIVÈNCIA CASTELLERA ALS LOCALS DE LES COLLES

© Rafael López-Monné
11/07/2018
Font: 
Ajuntament de Tarragona

Tots els dimecres de l’estiu la Catedral serà escenari d’exhibicions castelleres.

Aquesta tarda s’ha presentat a la capçalera del Circ romà la 6a edició de ‘Tarragona, ciutat de castells’, el programa d’activitats per donar a conèixer el fet casteller al turisme que arriba a la ciutat. La consellera de Turisme, Inma Rodríguez, ha explicat que “arribem a la sisena edició d’aquesta proposta de caràcter divulgatiu que organitzem de manera conjunta el Patronat Municipal de Turisme (PMTT) i les quatre colles castelleres tarragonines – Sant Pere i Sant Pau, Serrallo, Xiquets i Jove- amb l’objectiu de projectar el potencial de les nostres colles i reforçar la marca Tarragona associada al fet casteller, Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat”.

Aquest any, les actuacions castelleres al voltant de la Catedral passen de 7 a 10 dimecres. L’èxit entre els turistes d’aquestes exhibicions ha fet que entre el PMTT i les colles s’hagi fet un esforç per omplir tots els dimecres de l’estiu i ampliar així l’oferta d’una activitat amb una excel·lent acollida de públic. Com a novetat, el 22 d’agost s’estrenaran els Nois de la Torre de Torredembarra com a colla convidada -la primera en la història del programa- a les exhibicions dels dimecres.

A més, des del Patronat Municipal de Turisme es reforça l’aposta per la comercialització de la vivència experiencial dels castells, amb una promoció més intensa dels assajos, un producte creat expressament per fer viure als visitants l’experiència castellera més autèntica.

La programació té lloc principalment durant els mesos de juliol, agost i setembre i finalitzarà amb la diada de l’Espiridió el 20 d’octubre, després d’un estiu on, a més de les exhibicions, s’hi sumen les 14 diades castelleres que acull la ciutat i aquest any s’hi afegeix el Concurs de Castells.

La iniciativa Tarragona, Ciutat de Castells va començar el 2013 des de Patronat Municipal de Turisme, com una activitat cultural d’interès turístic, amb la voluntat d’aconseguir notorietat i posicionament turístic a la ciutat i alhora, capitalitzar un dels principals recursos culturals i tradicionals com són els castells, representats per les quatre colles castelleres de la ciutat.

S’ha editat un llibret informatiu en català, castellà, anglès i francès que recull totes les activitats d’aquesta 6a edició del “Tarragona, ciutat de castells” i que es pot trobar en els punts d’informació municipals i turístics. Per obtenir més informació i per comprar tiquets es pot consultar la pàgina web https://www.tarragonaturisme.cat/ca/ciutat-de-castells o visitar qualsevol de les oficines del Patronat Municipal de Turisme.

randomness